Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség maximálisan elégedett a történelmi, első női Final Four rendezésével. Jean Brihault elnök szerint a tízezer néző és a szenzációs hangulat bizonyíték arra, hogy jó döntés született, amikor Budapest kapta a rendezési jogot. Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke hosszú távon is a Papp László Sportarénában képzelné el at F4-et.

Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindenki mindennel meg van elégedve. Ez derült ki az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) vasárnap kora délutáni sajtótájékoztatóján, ahol Jean Brihault EHF-elnök úgy fogalmazott, a szombati elődöntők, a teltház és a hangulat azt bizonyította, nagyon jól döntöttek, amikor Budapestnek adták az első női Final Four rendezési jogát.

Az emelkedett hangulatú méltatást egy kérdés zavarta meg, egy újságíró az iránt érdeklődött, hogy nem érzik-e enyhének Milena Knezevic kétmérkőzéses eltiltását. A Buducnost játékosa még március 9-én, a Győr elleni középdöntőn fejelte le szándékosan Görbicz Anitát, de az EHF fegyelmi bizottsága végül csak két meccsre tiltotta el, azaz a döntőben pályára léphetett.

Brihault azt mondta, a szövetség elnöksége nem bírálhatta felül a fegyelmi bizottság döntését, elfogadta azt, és nem érzi hitelvesztésnek az ítéletet.

Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint a Knezevic-ügyet azért nem tudta kezelni az EHF, mert korábban sohasem került ilyen helyzetbe. „Abban egyetértek Brihault elnök úrral, hogy egy vezető testület nem szólhat bele a fegyelmi, vagy fellebbviteli bizottság döntésébe. Az biztos, hogy lépni fognak majd ezen a területen, mert Knezevic esete, ami nem meccs hevében történt szabálytalanság, hanem egy szándékos fejelés volt, mindenkit váratlanul ért.”

Az elnök szerint Knezevic számára az igazi büntetés az, ahogy a közönség fogadja őt és csapatát. Az Origo kérdésére elmondta, a magyar szövetség nem fog pluszban nyomulni a Final Four-rendezés miatt. „Aki itt volt Budapesten, láthatta, mire vagyunk képesek.

Az arénában mindent nekünk kellett intézni, hiszen még hangszórók sincsenek. Sok gratulációt kaptam a vendégektől, nem is titkolom, azt szeretnénk, ha Budapest lehetne a női Köln. A férfiaknál évek óta a német városban rendezik a BL négyes döntőjét, ez lenne a célunk nekünk is.”

Úgy vélte, bár az EHF nagyon sok mindent megbeszélne szeptemberi, dublini éves közgyűlésén, a Final Four helyszínválasztásának kérdésben ennél korábban dönteni fognak.