Vágólapra másolva!
A Szolnoki Olaj KK kedden 87-83-ra kikapott idegenben az észt Tartu Rock elleni az EuroChallenge negyeddöntőjének első felvonásán. Mivel a visszavágót ma este rendezik Szolnokon, a csapat rögtön a találkozó után, este fél 11-kor a magángépével visszaindult Magyarországra, ám kétszer is kényszerleszállást kellett végrehajtania.

Alig indult el az Olaj gépe, rögtön vissza is kellett fordulnia, hogy kényszerleszállást hajtson végre Tartuban, mert tíz perccel a felszállás után a gép hajtóműnél lévő ajtóknál technikai hiba jelentkezett – számol be a furcsa esetről a BB1.

A leszállást követően az ajtót megjavították, ismét felszálltak, de akkor meg egy másik ajtó nem akart bezáródni, emiatt a csapat gépének újabb kényszerleszállást kellett végrehajtania.

"Nem emlékszem, hogy a Tartu Airporton valaha is történt volna hasonló" – nyilatkozta az eset kapcsán a reptér vezetője, Rein Mark a helyi Tartu Postimees újságírójának.

Ha a magyar csapat nem tudott volna hazatérni, a FIBA szabálykönyve szerint a hazaiaknak kellett volna elszállásolniuk a Szolnokot, de végül a csapat sikeresen elhagyta Észtországot.