Vágólapra másolva!
Egy sima, 35-23-as hazai győzelemmel kiharcolta a világbajnoki pótselejtezőt a szlovén férfikézilabda-válogatott, amely mindent eldöntő csoportmérkőzésen Ukrajnát legyőzve csoportja élén zárt. A mérkőzést egy hatalmas tömegverekedés színesítette, amely végén a játékvezetők két szlovén és egy ukrán játékost is kizártak.

Az utolsó forduló előtt még az ukrán férfikézilabda-válogatott állt a világbajnoki selejtezők 3. csoportjának élén, egy ponttal megelőzve azt a Szlovéniát, amelynek otthonában lépett pályára.

A mérkőzés nem okozott sok izgalmat, a hazaiak már a félidőben 15-10-re vezettek, és végül Skov 18 védésének, Gajic hét és Luka Zvizej hat találatának köszönhetően sima, 35-23-as győzelmet arattak.

A 46. percben, 28-15-ös állásnál még egy tömegbunyó is színesítette a mérkőzést, az ukránok beállósa, Alexander Seveljev lekönyökölte Miha Zvizejt, aki egy óriásit behúzott ellenfelének. Pillanatok alatt egymásnak esett a két csapat, a szurkolók előkapták telefonjaikat, hogy megörökítsék a nem mindennapi pillanatokat.

Végül a Cohen, Peretz izraeli játékvezető-páros a két bunyózó mellett a hevesen reklamáló Uros Zormant is piros lappal büntette, és kizárta a mérkőzésről.

Szlovénia mellett még Bosznia-Hercegovina, Görögország, Litvánia és Románia harcolta ki a pótselejtező lehetőségét, az öt csapathoz Németország, illetve a most zajló Európa-bajnokságról tizenkét csapat csatlakozik, és játszik majd playoff-mérkőzéseket június 7-8án, illetve 14-15-én.