Vágólapra másolva!
Hetvenegy napnak kellett eltelnie ahhoz, hogy az MKB-MVM Veszprém férfikézilabda-csapatának kapitánya, Nagy László ismét tétmérkőzésre készülhessen. A jobbátlövő még november 17-én a szlovén Celje elleni BL-mérkőzésen szenvedett térdsérülést, így kihagyta a dániai Európa-bajnokságot is. A keddi, ceglédi Magyar Kupa-mérkőzésen azonban már ott lehet.

"Remélem, hogy minden rossz a múlté, mert a lábamban már nem érzek fájdalmat, így az edzéseken egyre nagyobb terhelésre vállalkozhatok. Azt ugyan még most sem jelenthetem ki, hogy százszázalékosan rendbe jöttem, de a kezelések és a rehabilitációs edzések megtették a hatásukat" - nyilatkozta Nagy a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

"Nagyon szerettem volna részt venni a dániai Európa-bajnokságon, de az orvosok óva intettek attól, hogy a csontsérülés gyógyulásáig mérkőzéseket játsszak. De legalább bajnoki és Bajnokok Ligája-mérkőzéseket sem kellett kihagynom. Attól a pillanattól kezdve, hogy eldőlt a sorsom, már sokkal inkább az foglalkoztatott, hogy mihamarább elérkezzen a visszatérés napja. Folyamatosan látogattam a konditermet, és minden olyan gyakorlatot hiánytalanul elvégeztem, ami a rehabilitációt szolgálta."

Az átlövő a keddi, ceglédi Magyar Kupa-mérkőzésen már pályára léphet, de az igazi nagy csatára február 9-én, Mannheimben kerül majd sor, ahol a Rhein-Neckar Löwen ellen vív BL-rangadót a Veszprém.

A magyar bajnokra a hét végén még vár egy macedóniai torna is, Szkopjéban két szintén BL-résztvevő csapat, a Vardar és a Metalurg lesz az ellenfél.

A magyar válogatottnak nehéz ellenféllel, Szlovéniával kell megküzdenie a júniusi vb-selejtezőn. "Ahhoz képest, hogy kiemeltek voltunk a sorsolás előtt, a nagyon erős szlovénokat kaptuk. Nehezíti a helyzetünket, hogy az itthoni első összecsapásra alig néhány nappal a kölni Final Four után kerül sor, ahová reményeim szerint a Veszprém is eljut" - mondta Nagy.