Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A vízilabda-világbajnokság legjobb kapusának választott Nagy Viktor szerint a magyar csapat a döntőben sok dolgot nem úgy csinált, ahogy azt előre megbeszélték, de a játékosok végig hittek magukban, és ez meghozta az eredményét.

"Nagyon vicces volt az, hogy a megbeszélt taktikát már az előző meccsen sem tudtuk megcsinálni száz százalékosan. Nagyon jól védekeztünk, nagyon jól támadtunk, de nem teljesen azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Ez a döntőre is igaz volt, amit megbeszéltünk, azt nagyon kevésszer csináltuk meg, de amit csináltunk, azt nagyon jól csináltuk meg Kemények, határozottak voltunk. Odafigyeltünk arra, amiben ők erősek. Abban erősek, hogy a meccs elején akarják megnyerni a mérkőzést. A meccs elején nagyon keményen védekeztünk. Nem tudtak gólokat lőni és ezért elbizonytalanodtak" - kezdte az értékelést Nagy Viktor, akit a vébé legjobb kapusának választottak a Vlv.hu-nak.

Nagy szerint az volt a döntő, hogy a játékosok végig hittek magukban, és fejben mindenki rendben volt. "Nem veszekedtünk, más csapatok nem tudták kezelni, ha a másik hibázott, mi tudtuk, mert bíztunk saját magunkban és bíztunk a másikban is. Ezzel nyertünk, én úgy érzem és ez nagyon nagy büszkeséggel tölt el. Borzasztóan örülök. Magyarországnak nagyon kellett ez, hogy mi győzzünk, és meg tudtuk csinálni. Nagyon jó érzés".

Mindent egy helyen az Eb-ről