Vágólapra másolva!
Idegesen, rosszul játszottak a Győr női kézisei a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Valcea ellen, de egy hihetetlen hajrával mégis kiharcolták a továbbjutást. Ambros Martin csapata végig csak kullogott az eredmény után, ám mikor már végképp reménytelennek tűnt a helyzet, kiverekedte a továbbjutást érő egygólos vereséget.

A Győré a 12. magyar BEK/BL-döntő

Lájkold az [origo]sport Facebook-oldalát!

Nőikézi-BL, elődöntő, visszavágó:
Győri Audi ETO KC - Oltchim Valcea (román) 24-25 (10-14) - élő közvetítés
Veszprém, 5000 néző, v.: Nikolic, Stojkovic (szerbek)
gól: Löke 5, Lekic 4, Radicevic 4, Görbicz 3/3, Kovacsics 3/3, Amorim 2, Rédei-Soós 2, Szepesi 1, (edző: Ambros Martín), illetve Manea 5, Barbosa 5, Pineau 4, Managarova 3, Bulatovic 3/1, Meirosu 2/2, Jovanovic 1, Bradeanua 1, Nechita 1, (edző: Jakob Vestergaard)

Egymás után másodszor, összességében harmadszor jutott BL-döntőbe a Győr nőikézi-csapata: a kétgólos idegenbeli győzelme után Veszprémben csak eggyel kapott ki a Valceától.

A kezdés előtt néhány Győr-játékos nagyon felszabadultnak tűnt, mások viszont inkább feszültnek. A Valcea viszont eltökélt volt, nagyon belekezdett, kiválóan megszervezett védekezéssel és gyors leindításokkal bénította meg a magyar csapatot. Martin a 16. percben időt kért, miután addig mindössze négy gólt dobott a csapata. Fel is jött 10-11-re a Győr, elsősorban Lekic remeklésének köszönhetően, de valahányszor felzárkózott, mindig összekapta magát az Oltchim.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Bulatovic sokáig tarthatatlannak tűnt

Szünetben néggyel ment a román csapat, érződött, nagyon határozottan változtatnia kell a hazaiaknak, különben lemaradnak a BL-döntőről. De a forgatókönyv csak nem akart változni, a Győr az emberelőnyeit sem tudta kihasználni, a Valcea remekül kontrázott, sehogyan sem csökkent a különbség.

Tíz perccel a meccs vége előtt 24-18-ra vezetett a román csapat, Navarro kiválóan védett, a Győr idegeskedett, Görbicz még büntetőből sem talált be, a csapat labdákat szórt el, és nagyon könnyen kapott gólokat a leindításokból. Egy újabb időkérés mégis változást hozott, több román eladott labda is a kapujukban kötött ki, fogcsikorgatva visszakapaszkodott meccsnullra a Győr (22-24).

És még lehetett fokozni az izgalmakat: Kovacsics büntetőjével a Győr, majd Bulatovic nagy góljával a Valcea állt továbbjutásra, végül az egész hajrában remeklő Löke a védők szorításában beállította a végeredményt. Maradt még ugyan két támadásra idő, de a románok eladták, a magyarok pedig aztán eldugták a labdát.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Görbiczék hatalmasat küzdöttek

Az egygólos vereséggel döntős a Győr, amely májusban a szlovén Krim Ljubljana és a norvég Larvik párharcának győztesével találkozik. Az első meccset 24-22-re nyerte idegenben a Krim, a szlovéniai visszavágó szombaton 20.30-kor kezdődik majd.

"Nagyon-nagyon nehéz játék volt, de köszönöm a szurkolóknak és a játékosoknak, nagyon boldog vagyok" - mondta magyarul a DigiSportnak Ambros Martin, a Győr edzője. "Idegesek voltunk, nem ment úgy a játék, ahogy szerettük volna, de fejben és szívben megoldottuk, amit kellett" - tette hozzá angolul.

A Győr története során nyolcadszor döntőzik majd európai kupában, ám az eddig egyszer sem tudott győzni (BL: 2009, 2012; EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005; KEK: 2006).

A döntő első mérkőzését május negyedikén vagy ötödikén, a visszavágót május 11-én vagy 12-én rendezik. Az biztos, hogy a Győr a hazai mérkőzésén ugyancsak Veszprémben fogadja ellenfelét.