Vágólapra másolva!
Februárban tizenegy góllal kapott ki Kielben az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, a vasárnapi Bajnokok Ligája-negyedöntő első mérkőzése előtt azonban Nagy László úgy érzi, ezúttal pontot vagy pontokat lehet elhozni a címvédő otthonából.

A lehető legnehezebb feladatot kapta az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében, ahol a címvédő THW Kiel ellen kell kiharcolni a Final Fourba kerülést.

A magyar bajnok az első helyen zárta a csoportját, egyetlen vereségét éppen Kielben szenvedte el, ahol február 17-én 32-21-re kikapott. "Csak akkor lesz esélyünk a továbbjutásra, ha az első mérkőzésen sokkal, de sokkal jobb kézilabdázunk, mint két hónapja" - mondta a sorsolás után Gulyás Péter, a veszprémiek szélsője

Két nappal a mérkőzés előtt Nagy László úgy érzi, akár a győzelem se elképzelhetetlen a vasárnapi mérkőzésen.

"Én nem előnyként élem meg azt, hogy idegen kell kezdenünk, a Barcelona színeiben az volt a tapasztalatom, hogy jobb teljesítményt nyújtottunk, amikor hazai pályán kezdünk egy párharcot" - nyilatkozta a válogatott jobbátlövő DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

Forrás: Foto24.hu

"Felkészülten kell kimennünk Németországba, ahonnan pontot vagy pontokat szeretnénk elhozni. Óriási a tét, bízom, benne, hogy ez nem bennünket fog nyomni, hanem a kieli csapatot" - mondta.

Nagy elárulta, elemezték a Kiel meccseit, megnézték a februári egymás elleni csata felvételét is, amelyen a 35-40. percig tudták a lépést tartani a hazaiakkal "Biztos vagyok benne, hogy ez a vereség még motoszkál bennünk, de az is meggyőződésem, hogy vasárnap mindenki lelkiismeretesen fog küzdeni. Nincs sérültünk, mindenki harcra kész, nagy az elszántság, ez a legfontosabb."

Szerinte lelkileg sokkal jobb állapotban van a csapat, de játékban is előrébb tartanak, mint két hónappal korábban. "A védekezés lesz a kulcskérdés. Nem szabad eladni a labdákat, nem szabad hagyni, hogy átrohanjanak rajtunk. Ha ez összejön, úgy érzem, pariban tudunk lenni. Bízom magamban és a csapatban, a következő tíz napban azon fogunk dolgozni, hogy ott legyünk a Final Fourban."

A hétvégén története 22. Magyar Kupa-diadalát aratta a Veszprém férfikézilabda-csapata, amely a pécsi négyes döntő elődöntőjében a Csurgót 35-27-re, a fináléban a Szegedet 36-30-ra verte. A Kiel a német kupa elődöntőjében könnyedén verte 35-23-ra a Melsungen együttesét, majd a döntőben úgy nyert 33-30-ra a Flensburg ellen, hogy a félidőben még négygólos hátrányban volt, de a szünet után egy 9-1-es szériával kezdve fordítani tudott.


A magyar csapat még egyszer sem tudott bekerülni a BL-ben 2010 óta létező Final Fourba, ráadásul 2006 óta nem jutott be a legjobb négy közé, míg a rivális azt szeretné elkerülni, hogy - mint eddig minden Final Four-címvédő - lemaradjon a soron következő négyes döntőről.

Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője szerint akkor lehet esélyük, ha a két mérkőzés 120 perce alatt a maximumot nyújtják, míg Marcus Ahlm, a THW Kiel csapatkapitánya úgy véli, nem szabad kiindulni az előző két összecsapás eredményéből.

A magyaroknál jó hír, hogy a Magyar Kupa múlt hétvégi döntőjében bokasérülést szenvedett védőspecialista, Schuch Timuzsin pályára tud lépni, a németeknél viszont biztosan nem játszhat a válogatott jobbátlövő, Christian Zeitz, aki kéztörést szenvedett.

A Veszprém eddigi legjobb eredménye a legrangosabb kupában a 2002-es döntő volt, akkor attól a Magdeburgtól kapott ki, amelynek a jelenlegi Kiel-mester, Alfred Gíslason volt az edzője.

Azóta kétszer sikerült eljutnia a legjobb négy közé (2003, 2006), ötször a nyolc közé (2004, 2005, 2007, 2009, 2010), az utóbbi két kiírásban a 16 közé, míg 2008-ban a 32 közé, ám ez utóbbi évben KEK-trófeával tudott vigasztalódni az együttes. A Kiel ugyanakkor három alkalommal (2007, 2010, 2012) már megnyerte a BL-t.

A magyar csapatoknak eddig nyolcszor sikerült beverekedniük magukat a BEK-ben a négy közé. A Budapesti Honvéd 1982-ben megnyerte a sorozatot, 1966-ban döntős volt, míg 1978-ban, 1979-ben és 1984-ben az elődöntőig jutott. A Veszprém a 2002-es finálét követően 2003-ban és 2006-ban került a négy közé.


A negyeddöntők programja:
THW Kiel (német) - MKB Veszprém
1. mérkőzés:
vasárnap 17.15
visszavágó: április 27., 16.00

Atlético Madrid (spanyol) - Barcelona (spanyol)
1. mérkőzés:
szombat 19.00
visszavágó: április 27., 19.00

Metalurg Szkopje (macedón) - Kielce (lengyel)
1. mérkőzés:
vasárnap 17.00
visszavágó: április 28., 17.00

Flensburg-Handewitt (német) - Hamburg (német)
1. mérkőzés:
vasárnap 18.45
visszavágó: április 28., 18.30