Vágólapra másolva!
A már csoportelső magyar férfivízilabda-válogatott a hatodik mérkőzését is megnyerte a Világliga selejtezőjében, miután Kecskeméten 8-6-ra legyőzte Oroszországot. A nyolc résztvevős cseljabinszki szuperdöntőt júniusban rendezik.

Világliga, C csoport, 6., utolsó forduló:
Magyarország - Oroszország 8-6 (2-0, 2-0, 2-3, 2-3)
a magyar góldobók:
Madaras, Varga Dénes 2-2, Decker Á., Kis G., Tóth M., Hosnyánszky 1-1

Benedek Tibor válogatottja szerdán a világbajnoki címvédő olasz csapatot 8-7-re legyőzte idegenben, és ezzel eldőlt, hogy megnyerte a C csoportot, így a kecskeméti mérkőzésnek már nem volt tétje.

A csapat azonban szeretett volna hibátlanul zárni, és az elszántságnak viszonylag hamar meglett az eredménye: a meccs negyedik percében emberelőnyből Decker Ádám szerzett vezetést, majd akciógóllal a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert duplázta meg az előnyt (2-0).

A második negyedben előbb a kiállítást szerző center, Kis Gábor élt a lehetőséggel, utána pedig a szintén a fórt kiharcoló Tóth Márton volt a támadás befejező embere (4-0).

Miközben a fiatal kapus, Lévai Márton változatlanul remekelt, a harmadik játékrész elején Varga Dénes akcióból már 5-0-ra alakította az állást. Létszámfölénynél Hosnyánszky Norbert jegyezte a hatodik hazai találatot, de ez már nem maradt felelet nélkül: a találkozó 21. percében emberelőnyből szépítettek az oroszok (6-1). Mi több, akciógólt is lőttek, majd a negyed végén hat az öt elleni játéknál újfent bevették a magyar kaput (6-3).

A megtorpanás hazai részről nem szűnt meg a negyedik nyolc perc elején sem, olyannyira, hogy a vérszemet kapó rivális két akciógóllal váratlanul roppant szorossá változtatta a meccset (6-5). Mielőtt még nagyobb lett volna a baj, Madaras balkeze villant (7-5), de két és fél perccel a zárás előtt megint betaláltak az oroszok (7-6). Szűk másfél perc volt hátra, amikor emberelőnyt kapott a magyar együttes, Varga Dénes pedig nem hibázott, és ezzel el is döntötte az izgalmas hajrát hozó összecsapást (8-6).

Tizennyolc ponttal csoportgyőztes lett a magyar válogatott, míg a hárompontos oroszok negyedikként, vagyis az utolsó helyen végeztek, de a Világliga szuperdöntőjének a házigazdájaként ott lehetnek a fináléban. A csoport második - de továbbjutást már nem érő - helyéről a szombati román-olasz mérkőzés határoz, az öt ponttal álló házigazdák győzelemmel megelőzhetik a hétpontos olaszokat.