Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr a Pick Szeged férfikézilabda-csapatának, amely a hazai egygólos győzelem után hiába küzdött óriásit a fantasztikusan védő Mikler Roland vezérletével, végül 32-27-re kikapott és kiesett a BL nyolcaddöntőjében.

Eredmény, férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
Kielce (lengyel) - Pick Szeged 32-27 (14-11) - az élő közvetítés
Kielce, 4000 néző
v.: Zotyin, Vologykov (oroszok)
gól: Olafsson 8, Jurecki 6, Lijewski 4, Stojkovic 4/1, Zorman 3, Jachlevski 3, Tkaczyk 2, Bielecki 1, Buntic 1, illetve Larholm 8/4, Prodanovic 7/2, Balogh 3, Pribanic 2, Ancsin 2, Kekezovic 2, Buday 1, Zubai 1, Vadkerti 1
hetesek: 2/1, illetve 6/6
kiállítások: 8, illetve 6 perc
továbbjutott: a Kielce 57-53-as összesítéssel.

Egy hete a hazai 26-25-ös győzelem elhitette a Pick Szeged férfikézilabda-csapatával, hogy okos csapatjátékkal és kevés hibával a csoda elérhető. A magyar együttes akkorazt a Kielcét verte, amely addig hibátlan volt a Bajnokok Ligája 2012-13-as szezonjában, de azt tudni lehetett, a lengyelországi visszavágó pokoli nehéz lesz.

Forrás: [origo]

Főleg úgy, hogy Frantisek Sulc vádlisérülés, Alen Blazevicre pedig kéztörés miatt nem állt Skaliczki László rendelkezésére, a hazaiak sztárokkal teletűzdelt keretébe viszont visszatért Tomasz Rosinski és Manuel Strlek.

"Szegeden nehéz helyzetből álltunk fel, hiszen sok kiállítást kaptunk és a hajrában már néggyel is vezetett a Szeged. Történelmi lehetőség előtt állunk, ez a mai mérkőzés minden álmunkat valóra válthatja. Ezért dolgoztunk ebben a szezonban, nagy a teher és a felelősség" - nyilatkozta a mérkőzés előtt Bogdan Wenta, a hazaiak edzője.

Ez a teher látszott is a csapaton, mert nagyon idegesen játszott az első félidőben. A Szeged kapujában Mikler Roland kiválóan védett, a gyors indulásokat sikerült gólokkal befejezni, így a magyar csapat a 20. percig vezetett (7-8), és csak a félidő hajráját rontotta el (14-11).

A második játékrész elején úgy tűnt, gyorsan dűlőre viszi a dolgot a Kielce. Az egyetlen komoly lövővel, Ancsinnal szemben emberfogást alkalmaztak, ez annyira megbénította a Szegedet, hogy helyzetig is alig jutott el.

A 36. percben 19-14-nél Skaliczki mester időt kért, és a játékosok úgy kapaszkodtak fel hat perc alatt 21-19-re, hogy Mikler számtalan alkalommal szinte hiába védett, mert a kipattanók sorra a hazaiakhoz kerültek vissza.

Forrás: [origo]

Prodanovicra se lehetett panasz

A hajrára kidomborodott a Kielce hosszabb kispadjának előnye, a lengyel csapat emberhátrányban is felvállalta azt a kockázatot, hogy kapusa helyett mezőnyjátékost behozva támadott, így nem hagyott lehetőséget a felzárkózásra.

Az 55. percben 29-25-nél még felvillant a remény, de Michal Jurecki egy perc alatt szerzett két bombája mindent eldöntött. A vége 32-27 lett - igaz, Jonas Larholm góljánál még volt vita, hogy időben vagy dudaszó után esett, végül nem adták meg a bírók -, a Szeged nagyon szépen, 57-53-as összesítéssel búcsúzott sokkal esélyesebbnek tartott riválisával szemben.