Világbajnoki aranyat hozott a brazil kézicsoda

Világbajnok a brazil nőikézilabda-válogatott, brazília, kézilabda, női kézi vb
Brazil's players celebrate after beating Serbia in their 2013 Women's Handball World Championship final match in Kombank Arena in Belgrade on December 22, 2013. Brazil won 25-23. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Vágólapra másolva!
A brazil nőikézilabda-válogatott története során először lett világbajnok, miután a döntőben két góllal legyőzte a házigazda szerbeket.

Nőikézilabda-vb, döntő:
Brazília - Szerbia 22-20 (13-11)

Nőikézilabda-mérkőzést még sohasem rendeztek ekkora közönség előtt, Belgrádban 19 500 néző előtt csapott össze a két csapat, mely a csoportmeccseken is megmérkőzött, akkor Brazília két góllal győzött.

A brazilok jól kezdtek, és bár a hazaiak Risovic kapus bravúrjaival átvették kis időre a vezetést, a félidő 13-11-es vendégelőnnyel zárult.

A brazilok először voltak ott a végjátékban, el is vitték az aranyat Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A második félidőt szenzációsan kezdte Brazília, 16-11-re meglépett. Ekkor Tomasevic visszaállt a kapuba, két hetest is védett, és csapata visszajött a hajrára 20-20-ra. Az utolsó két percben aztán Nunes emberhátrányban is gólt szerzett, Rodrigues pedig beállította a 22-20-es végeredményt.

Brazília először lett világbajnok, és Dél-Korea 1995-ös sikere után a második nem európai csapatként léphetett a trónra.

A brazilok korábban legtovább a negyeddöntőig jutottak a vb-n.

A 3. helyért:
Dánia - Lengyelország 30-26 (12-15)