Vágólapra másolva!
A norvégok a magyarok és az izlandiak ellen remélik begyűjteni azokat a pontokat, amelyek révén bejuthatnak majd a középdöntőbe a januári dániai férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

Robert Hedin szövetségi kapitány az Eb honlapjának elmondta, hogy a csoportban különösen két mérkőzésre fókuszálnak. Az elsőre, amely Izland ellen lesz, és az utolsóra, a magyarok ellenire, itt érzi ugyanis, hogy reális esély mutatkozik a pontszerzésre. A világbajnok spanyolok elleni második meccsről nem ejtett szót.

Kiemelte, csapatukban nagyszerűen keveredik a fiatalság és a rutin, ráadásul a csoporthelyszín, Aalborg közel esik Norvégiához, így bízhatnak a szurkolóikban is.

"A norvég emberek gyakran járnak Aalborgba, remélem, ezúttal nemcsak a város barátságos atmoszféráját akarják élvezni, de szurkolnak majd nekünk is" - mondta Hedin. "A csapatunkban a feltörekvő fiatalok - Kent Robin Tönnesen, Harald Reinkind, Magnus Gullerud és a 18 éves szupertehetséges irányító, Sander Sagosen - mellett még olyan rutinos sztárok vannak, mint Kristian Kjelling, Bjarte Myrhol, Borge Lund, Haavard Tvedten és a kapus Ole Erevik, így bizakodom."

A magyarok január 12-én kezdik az Eb-t a spanyolok ellen, két nappal később következnek az izlandiak és 16-án a norvégok. A négyesből az első három helyezett jut a herningi középdöntőbe.