Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn  tudja, hogy mi vár rá, ezért most nyugodtabb, mint korábban volt. A magyar nőikézilabda-válogatott norvág szövetségi kapitánya ezt a Nemzeti Sportnak nyilatkozta, miután kiderült, hogy ismét rákos sejtet találtak a szervezetében.

"Hétfőn újra vissza kell mennem Oslóba, a klinikára, akkor eldől, hogyan tovább" - kezdte a sportnapilapnak a norvég szakember, aki több hét mesterséges kóma és hat kemoterápia után úgy tűnt, hogy legyőzte a leukémiát.

"Lehet, hogy újabb kemoterápiára van szükség, lehet, hogy meg kell ismételni a csontvelő-átültetést, még nem tudni. De most, hogy már megtapasztaltam, miként megy ez, még nyugodtabb, még türelmesebb vagyok. A következő hat-nyolc hét pokoli lesz, az nem kérdés, de most már tudom, hogy ezzel jár a kezelés, és hogy érdemes tűrni a fájdalmat, az úgyis csak illúzió. A körülményekhez képest jó hangulatban vagyok, kész vagyok küzdeni a gyógyulásért.”

Böhn nemrég elbúcsúzott az orvosoktól, de vissza kell térnie a klinikára Forrás: vg.no

Böhn nem mondott le a friss világbajnoki nyolcadik helyezett kéziválogatott irányításáról. „Nagy motiváció a gyógyulásra, hogy láttam a lányokat, hogyan küzdöttek Szerbiában. Jelen állás szerint az előzetes terveimmel szemben márciusban valószínűleg nem fogok tudni edzést tartani nekik, remélem, a júniusi norvégiai edzőtáborra már felgyógyulok. Az a tévén át is látszott, hogy nagyon jó irányba halad a csapat, úgyhogy az a fél év elegendő lesz a hazai Európa-bajnokságra való tökéletes felkészülésre. Persze azt is elfogadom, ha a magyar szövetség másfelé indul el, de hiszek benne, hogy Eb-döntőt fogunk játszani jövőre.”