Vágólapra másolva!
Karl Erik Böhn, a magyar nőikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya két és fél hete hagyta el a kórházat csontvelő-átültetése után, és Norvégiában követi a világbajnokságot. A Nemzeti Sportnak adott interjúban azt mondta, szerinte a csapat egyre jobban játszik, és nagyon várja a hétfői, spanyolok elleni nyolcaddöntőt.

"Kezdem visszanyerni a formámat. Már hetvenhat kiló vagyok, amiből mondjuk vagy húsz kiló a fejem, de ez van. A folyadékháztartásom még nem tökéletes. Voltak kisebb gondok a csontvelőmmel, épp nem termel elég vérlemezkét a szervezetem, így ha megvágom magam, nincs, ami elállítsa a vérzést, úgyhogy a kések közelében óvatosnak kell lennem" - adott helyzetjelentést egészségi állapotáról Böhn, aki csak két és fél hete hagyta el a kórházat csontvelő-átültetés után.

Az edző januárban Magyarországra készül, egyeztet a szövetség vezetőivel, és belenéz pár meccsbe, addig meg egy norvég újság számára elemzi a szerbiai vébét. Szerinte a csoporkört három győzelemmel és két vereséggel záró magyar csapat egyre jobb kézilabdát játszik.

"A spanyolok jó formában vannak, és egyébként is erős csapat, de én a helyükben azért aggódnék - ha nem a legjobbjukat nyújtják hétfőn, bajba kerülnek, és ha mindent beleadnak, akkor sem mehetnek biztosra a magyarokkal szemben. Tavaly is jól kezdték az Eb-t, megnyerték az első két mérkőzésüket, aztán kikaptak tőlünk, és vége, ki is pukkadtak. Képesek vagyunk legyőzni őket, bár borzasztóan nehéz lesz. Nagyon várom már a hétfőt" - tekintett előre a nyolcaddöntőre a kapitány, akit Szerbiában Hajdu János helyettesít.

Böhn azt mondja, van jó és rossz is abban, hogy a tévén keresztül nézi csak a vébét. "A jelenlegi állapotomban nem tenne jót az idegeskedés és a nyomás, amit a világbajnokság jelent. Jó látni a lányokat a tévén keresztül is, élvezem, ahogy játszanak, de most jobb, hogy nyugodt körülmények között vagyok. Amíg tartanak a meccsek, így is izgulok a csapatért, de azért csak nem kiabálok, nem dobálom a tévét a kezem ügyébe eső tárgyakkal. Ez új helyzet számomra, de ki lehet bírni" - nyilatkozta a norvég szakember, akinek nagyon jólesett, hogy a magyar szurkolók egy transzparensen üzenték neki, hogy visszavárják.