Vágólapra másolva!
Magyarul üzent a Facebookon a gyógyíthatatlan kapitány. Úgy tapasztalta, nálunk nagyszerű beállítottsággal dolgoznak.

A Facebookon üzent magyar támogatóinak Karl Erik Böhn, a magyar női kézisek norvég szövetségi kapitánya, akiről szenteste előtt egy nappal derült ki, hogy gyógyíthatatlan a leukémiája. Böhn vasárnap kirakott üzenete így szól:

„Minden magyar támogatómnak!

Hálásan köszönök minden Tőletek kapott támogatást és jókívánságot. Hihetetlen büszke vagyok, hogy lehetőségem volt ezt a gyönyörű országot, Magyarországot, képviselni. Itt elszántsággal, kitartással és nagyszerű a beállítottsággal dolgoznak az emberek. Sajnos nem én fogom vezetni a magyar kézilabda-válogatott lányait 2014-2016-ban. De mindenképpen sikerrel fognak szerepelni, mert csodálatos lányok. Nagyon köszönöm, hogy olyan szépen fogadtatok és a Magyarországon töltött periódust az életem legboldogabb időszakává tettétek.

Üdvözlettel Karl Erik Böhn
2013”

Böhn, akinek facebookos háttérképen is a válogatott látszik, többször beszélt már arról, mennyire ragaszkodik csapatához. A Blikknek pár napja azt mondta, ha teheti, még egyszer ellátogat Budapestre: "Tudom, hogy Magyarországon is rengetegen szeretnek és szorítottak értem, amikor kórházban voltam. A csapatommal, a lányokkal is szeretnék találkozni. Azt terveztem, hogy együtt nyerjük meg a jövő évi hazai rendezésű Eb-t. Azonban most már csak szeretnék elbúcsúzni tőlük, s a magyar barátaimtól is. Ha lesz rá lehetőségem, még egyszer mindenképpen Budapestre utazom."

Böhn tavaly még bronzéremig vezette a válogatottat az Európa-bajnokságon, de nem sokkal később kiderült, hogy rákos. Bár november 27-én gyógyultnak nyilvánították, egy hónappal később a szervezetében újabb, rendkívül agresszív rákos sejteket találtak, amelyet gyógyíthatatlannak neveztek orvosai.