Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdte meg szereplését a 2013-14-es Világliga-sorozatban a magyar férfivízilabda-válogatott: Benedek Tibor világbajnok csapata három góllal nyert a görögök ellen.

Eredmény, Világliga, európai B csoport, 1. mérkőzés:
Magyarország - Görögország 8-5 (1-1, 4-1, 2-1, 1-2)
a magyar góldobók:
Varga Dénes, Bedő 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Varga Dániel, Vámos 1-1

A mérkőzés nem ígért könnyed játszadozást a görögökkel szemben, akikkel a nyári világbajnokság előtt háromszor is találkozott a csapat. Az első két összecsapást elveszítette, a harmadikat, a legfontosabbat azonban Varga Dánielék nyerték, a barcelonai világbajnokság negyeddöntőjében 9-3-ra.

A miskolci mérkőzés első negyedében egészen a hajráig kellett várni a magyarok vezető góljára, emberelőnyből a center Hárai Balázs lőtte. A szünet előtt büntetőből egyenlített az ellenfél (1-1).

A második nyolc percben az egyik létszámfölényes helyzetüket értékesítő görögök átvették a vezetést (1-2), de csak rövid időre, mert Varga Dénes akciógóllal válaszolt, majd s Hosnyánszky Norbert távoli bombájával 3-2-re nálunk volt az előny. Aztán Varga Dániel, majd ismét Dénes volt eredményes, így félidőben megnyugtató volt a különbség (5-2).

A harmadik játékrész nyitányaként a görögök emberelőnyből jöttek közelebb (5-3), kevéssel később azonban a center, Bedő Krisztián - szintén emberelőnyben - góllal fejezett be egy akciót (6-3). Ezután az uszoda váratlanul megszólaló tűzjelzője átmenetileg megakasztotta a meccset, majd a folytatásban Hárai harcolt ki büntetőt, és Vámos Márton értékesítette (7-3).

Az utolsó negyedben emberelőnyből szépített az ellenfél (7-4), a válasz megint nem késett: Bedő centergóljával lett 8-4. Büntetőt kaptak a görögök, de Nagy bravúrral védett, viszont a negyed felénél, emberelőnyből csak sikerült betalálniuk (8-5). A magyar válogatott összességében simán és megérdemelten győzött.

A csoport harmadik tagja az olimpiai bajnok horvát válogatott, amellyel a magyar csapat január 14-én, vendégként mérkőzik meg először. A trióból a körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerű sorozat győztese jut tovább az úgynevezett szuperdöntőbe.

"Nehéz volt négy hónap után újrakezdeni, a fiúk nagyon akartak, és pontosan látszott már az első edzésen, hogy milyen tűz és akarás van bennük, hogy a folytatás is hasonló legyen az eddigiekhez. Abszolút elégedett vagyok" - nyilatkozta Benedek Tibor szövetségi kapitány a Vlv.hu szakportálnak.