Vágólapra másolva!
Erős tornán mérheti majd fel a formáját a világbajnok magyar vízilabda-válogatott: a februári Volvo-kupára a szerbek, az amerikaiak és a németek érkeznek Szolnokra.

Benedek Tibor szövetségi kapitány az M1 Ma Reggel című műsorában elmondta: a novemberben rajtoló Világligával kezdődnek a komoly feladatok. A Vl-meccseken olyan játékosokat próbálhat ki téthelyzetben, akiket később már nem lenne alkalma. A kapitány megjegyezte: jobb lett volna, ha nem hármas csoportba kerülünk a sorsolásnál, hanem négyesbe, mert akkor négy helyett hat mérkőzést játszhatnának, de a horvátok és a görögök elleni erőpróba így is hasznosnak ígérkezik.

Benedek úgy érzi, nagyon jól sikerült a válogatott elmúlt napokban lezajlott martfűi összetartása, melynek fontos része volt a junior válogatott elleni nyilvános edzőmérkőzés is.

Beszélt egyúttal arról a Merész Andrással, a női válogatott kapitányával és Horkai György utánpótlás-kapitánnyal közösen kidolgozott felmérő rendszerről is, amely képet ad a felnőtt, illetve utánpótlás korosztályú játékosok állapotáról. A teszttel többek között a szárazföldi erő-állóképességet, gyorsaságot, a lábtempót, az úszást, a dobást mérik fel. Benedek reméli, a rendszert a klubok is átveszik majd.