Vágólapra másolva!
Megkapta az olasz állampolgárságot Madaras Norbert, a Pro Recco kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója, de a 33 éves balkezes játékos továbbra is a magyar válogatottban szerepel majd.

"Fel sem vetődött, hogy olasz nemzeti színekben vízilabdázzak. Sőt, azt is hozzáteszem, még a klubban való szereplés szempontjából sem jelent előnyt az olasz állampolgárság, ugyanis különlegesek a szabályok, hiába olasz állampolgár valaki, ha másik ország válogatottjában szerepel, akkor idegenlégiósként játszhat a klubjában" - idézi a Vlv.hu Madarast, aki 2004 óta a Pro Recco játékosa, egy bronzérem mellett ötször nyert olasz bajnokságot a klubbal.

"Tizedik éve vagyok itt, minden szükséges feltételnek megfeleltem, így másfél évvel ezelőtt beadtam a kérelmet, de semmilyen jelentőséget nem tulajdonítottam ennek, nem jelent változást az életemben. Úgy tudom egyébként, hogy több itteni klub, például a Recco is lobbizik azért, hogy a bajnokságban minden olasz állampolgár azonos státuszba kerüljön, ilyen szempontból lehet még esetleg következménye a dolognak."