Vágólapra másolva!
Magnus Dahl és Ivano Balic után már a harmadik Atlético-játékost szerződtette a HSG Wetzlar férfikézilabda-csapata, a német Bundesligában négy forduló után mindössze egy győzelemmel álló együttes leigazolta a 41 évesen is a világ egyik legjobb kapusának számító José Javier Hombradost.

A világbajnok, Eb-második és olimpiai harmadik, hatszoros Bajnokok Ligája- és háromszoros KEK-győztes kapusra azért volt szükség, mert Magnus Dahl két hete, a Rhein-Neckar Löwen elleni bajnokin szemsérülést szenvedett, és október közepéig nem védhet. A tavalyi hetedik helyezettnek így Andreas Wolff mellett csupán két fiatal kapusa maradt.

Hombrados 2002 óta a Ciudad Real, majd a névváltozás után az Atlético kapusa volt, a klub nyári megszűnése óta azonban csak egyszer védett, a katari al-Szadd kölcsönjátékosaként a klubvilágbajnokságon.

"José hallott a sérülésről egykori játékostársai révén, és azonnal felajánlotta, hogy segít" - nyilatkozta a Wetzlar edzője, Martin Bendner.

Hombrados nem lesz egyedüli spanyol a Bundesligában, hiszen Iker Romero a Füchse Berlint, Juan Andreu a Hannover-Burgdorfot, míg a Guardiola ikrek, Gedeón és Isaías a Rhein-Neckar Löwent erősítik.