Vágólapra másolva!
Szeptemberben indul el az oktatás, ám az edzések már megkezdődtek a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémián.

Mocsai Lajos, a férfiválogatott szövetségi kapitánya, az intézmény főigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy hosszú előkészítő munka után kezdődhet el szeptemberben az oktatás az akadémián. A tréningek pedig július 29-én indultak a középiskolát kezdő korosztály legtehetségesebb fiataljaival.

A szakember szerint az akadémia a Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlásképzési rendszerének fontos építőeleme lesz, és az államilag támogatott képzés a későbbiekben a felnőttválogatott alapját adhatja. Az akadémia több középiskolával és felsőoktatási intézménnyel is együttműködési megállapodást kötött, miután az intézmény egyik legfontosabb célja, hogy több nyelven beszélő, művelt fiatalokat neveljen.

Szabó György, az akadémia központjának, a balatonboglári Urányi János Sport- és Szabadidőközpontnak az igazgatója kiemelte: a Nemzeti Kézilabda Akadémia léte nem jelenti azt, hogy a helyi sportolni vágyó lakosok elől elzárnák a sportcsarnokot. Szabó elmondta: az intézmény és a helyi önkormányzat a lakók érdekeit szem előtt tartva alakítja ki együttműködését.