Vágólapra másolva!
A négy közé jutásért meccselnek a férfi pólósok Görögországgal a vizes vébén, 15.30-tól. A közelmúltban kétszer is legyőzték a csapatot a görögök, legutóbb ráadásul hazai pályán, a Vodafone-kupán.

Görögország a nyáron előbb otthon, Lamiában verte meg a magyar együttest, ám akkor még mondhattuk, hogy két nap alatt kellett négy meccset játszani, ezen kívül az uszodában kellemetlen szélvihar tombolt - írja a Vlv.hu. Csakhogy a Vodafone-kupán, magyar közönség előtt, szélcsendben szintén a görögök nyertek.

A mai ellenfél sosem számított kedvencnek, a fórokat rendkívül precízen használja ki, Vámos Márton ezen kívül az összeszokottságukat emelte ki.

Benedek Tibor válogatottja ugyanakkor jobb egyéni képességű játékosokból áll, azt azonban már nem engedheti meg magának, amit a Kazahsztán ellen, mikor is 4-2-re elhúzott az ellenfél az első negyedben.

Nagy Viktor akkor még kétgólos hátrányban sem aggódott: "Igazából csak bosszús voltam. Dühített, hogy ilyen mulya voltam én is, mulyák voltunk, csöndesek voltunk, későn reagáltunk, meg ilyenek. Az első félidő szünetében, úgy érzem, Tibi mindenkit felébresztett, és ez jó hatással volt ránk. Onnantól elkezdtünk vízilabdázni, hangosan beszéltünk egymáshoz. Az kell ma is, amit a második negyedtől csináltunk."

Bátori Bence ugyanakkor még egy 4-2-es görög előnynél sem félne: "Ha a görögök elmennek 4-2-re, akkor se kell megijedni, mert akkor is higgadtsággal és nyugodtsággal meg fogjuk tudni nyerni a meccset."

Benedek kapitány visszatért a két nyári vereségre is: "Azért volt kínos a két vereség, mert a görög csapatról beszélünk, nem azért, mert rosszul játszottunk volna. Azt gondolom, hogy annál már sokkal jobbak vagyunk, sokkal jobban lövünk, gyorsabbak vagyunk, de a fórjuk az a fórjuk. Mind a kétszer azt nem tudtuk megoldani, hogy az emberelőnyüket nagyon jó arányban fejezik be."

"Abszolút egyenértékű a fórmegjátszásuk a szerbekével" - folytatta Benedek. "Legjobban erre kell majd készülnünk, de ez egy nagyon jó csapat. Igazolták már és nem csak azért, mert minket megvertek kétszer, hanem a nyár erről szólt, hogy megverték az olaszokat, montenegróiakat, spanyolokat, gyakorlatilag mindenkit."

A görög-magyar bírói a szerb Golijanin és a német Bender lesznek, a meccset az Origo élőben közvetíti.