Vágólapra másolva!
Mivel nincs megfelelő utánpótlás, így a magyar férfikézilabda-válogatott harminc évnél idősebb kulcsemberei a riói olimpiáig biztosan folytatják, nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, a szombati, szegedi, Szlovákia ellen 31-30-as vereség ugyan kellemetlen volt, de legalább feltérképezhette, hogy mire képesek a fiatalok.

"Olyan kényszerhelyzetben voltunk, hogy egy nagyon erős szlovák csapat ellen ki kellett próbálnunk, mit tudnak a fiatalok téthelyzetben produkálni. Sajnos továbbra is az a probléma, hogy szűk rétegre épül a válogatott" - nyilatkozta Mocsai Lajos, utalva arra, hogy a csapatból több kulcsember - Ilyés Ferenc, Nagy László, Nagy Kornél, Putics Barna, Mikler Roland - is hiányzott.

Nagy Lászlóra Rióban is szükség lesz Forrás: MTI/Kovács Anikó

A kapitány szerint egyértelmű, hogy a mostani kulcsembereknek még sokáig aktívnak kell maradniuk. "Megállapodtunk a 30 éven felüli játékosokkal, így Nagy Laci, Ilyés Feri, de még talán Tamás fiam is szeretne a riói olimpiáig szerepelni a válogatottban. Muszáj lesz patikamérlegszerűen, differenciáltan dolgozni, hiszen egy nagy korkülönbséggel felépülő csapatnál nem lehet a készségfejlesztő és stratégiai munkát együtt végezni."

A válogatott kijutott a jövő januári, dániai Európa-bajnokságra, és a péntek délutáni csoportsorsoláson ellenfélre vár. Azt már tudni lehet, hogy a válogatott a harmadik kalapba került, és nem kerülhet össze a macedón, a fehérorosz és a lengyel együttessel.