Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki bronzérmes magyar nőikézilabda-válogatott a 2011-es vb-selejtezők és a tavalyi Eb  után ismét összekerült Németországgal a decemberi, szerbiai világbajnokság újvidéki csoportkörében, a további ellenfél Románia, Csehország, Tunézia és Ausztrália lesz.

"Ez egy jól kezelhető csoport" - jelentette ki Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke a Sport1-nek nyilatkozva. "Azért is jó az ág, mert így a norvégokat elkerüljük az elődöntőben. A csoportból első-második helyen tovább lehet jutni."

Vetési elmondta, hogy a súlyos betegségből lábadozó Karl-Erik Böhn állapota javult, és nyár közepén kiderül majd, hogy tudja-e vállalni a világbajnoki felkészülést a csapattal.

"Olyan csoportba kerültünk, amelyből simán tovább kell jutnunk. A németekkel és a románokkal szemben jók lehetünk, a csehek nem tartoznak az elitbe, a másik kettő pedig számunkra kötelező feladat" - nyilatkozta Siti Beáta, a válogatott másodedzője.

"A norvégokat jó lett volna elkerülni, a lengyelektől nem tartok, a spanyolok a tavalyi Eb-n nem voltak túl motiváltak, de kellemetlen stílusúak."

A világbajnokság csoportbeosztása:
A csoport (Belgrád): Montenegró, Hollandia, Franciaország, Koreai Köztársaság, Kongói DK, Dominikai Köztársaság
B csoport (Nis): Dánia, Brazília, Szerbia, Kína, Japán, Algéria
C csoport (Nagybecskerek): Norvégia, Lengyelország, Angola, Spanyolország, Argentína, Paraguay
D. csoport (Újvidék): Magyarország, Németország, Románia, Csehország, Tunézia, Ausztrália

A világbajnokságra december 7-22-e között kerül sor, a hatos csoportok első négy-négy helyezettje jut a legjobb 16 közé, a nyolcaddöntőbe.