Vágólapra másolva!
Ahogy várni lehetett, ütőképes férfikézilabda-válogatott kialakítására törekszik a katari szövetség a 2015-ös, hazai rendezésű világbajnokságra. A világbajnok spanyol kapitány, Valero Rivera megszerzése után jöhetnek a játékosok, az első nagy fogás a Barcelona BL-győztes bosnyák kapusa, Danijel Saric lesz.

A bosnyák sajtó komoly támadást intézett a Barcelona férfikézilabda-csapatában védő Danijel Saric ellen, aki 2011 óta nem lépett pályára a bosnyák válogatottban, most viszont elfogadta a katari Kézilabda Szövetség ajánlatát, és várhatóan az ázsiai ország színeiben lép pályára a 2015-ös világbajnokságon.

A 36 éves kapus a Crvena zvezda és a Sintelon után 2003-ban igazolt Spanyolországba, ahol megfordult a Teka Cantabria, az Alcobendas, az Ademar León és a Portland San Antonio csapataiban, és 2009-ben igazolt a Barcelonához.

Danijel Saric Forrás: AFP/Marcus Becker

Az egykori szerb-montenegrói válogatott kapus egyszer már váltott, a horvátok hívása ellenére a bosnyák színeket választotta, azaz a katari már a harmadik választott ország lenne az életében.

A Handnews.fr információja szerint ugyancsak katari színekben folytatja Borja Fernández, aki 22 éves koráig kosárlabdázott, és éppen Rivera tanácsára váltott sportágat. A beállós szerepelt az Aragón, az Algeciras, a Teucer Pontevedra és a Torrevieja csapataiban, és bár még egyéves szerződés köti a Nantes-hoz, a klub elnöke már jelezte, elengedi a játékost.