Vágólapra másolva!
Távozott a szerb férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Veselin Vukovic, akinek helyére a helyi sajtó szerint két szakember esélyes: a Flensburg svéd trénere, Ljubomir Vranjes vagy a Celje jelenlegi szakvezetője, Vladan Matic.

Közös megegyezéssel szerződést bontott Veselin Vukovic szövetségi kapitánnyal a Szerb kézilabda Szövetség, mert a 2010-es Európa-bajnoki ezüstérem után nem jöttek az eredményes.

A csapat a hazai Eb-n elért második helyezés után az olimpián csak a 9., az idei világbajnokságon pedig a 10. helyen zárt, és a jelenleg is zajló Európa-bajnoki selejtezőn pedig egyelőre nem áll továbbjutó helyen.

A csapat ugyan otthon legyőzte az oroszokat, majd Szarajevóban a bosnyákokat, de az osztrákoktól kikapott idegenben, és Zrenjaninban is mindössze egy 30-30-as döntetlenre futotta erejéből.

Vukovic a pocsék eredmények miatt távozott, sajtóértesülések szerint pedig már a kiszemeltek is megvannak a helyére: a befutó Ljubomir Vranjes, a Flensburg svéd edzője, vagy Vladan Matic lehet.

Forrás: MTI/Németh György
Forrás: MTI/Németh György

Matic játékosként hat évig Szegeden szerepelt, majd edzőként bajnokot és kupagyőztest csinált a csapatból. Dolgozott a magyar válogatott edzőjeként, majd irányította a Fradit, két éve pedig a Celjét irányítja.

A Siol.net megkérdezte, mit szól a pletykákhoz, de azt mondta, őt hivatalosan még senki sem kereste meg.

"Eddig csak egy újságíró hívott fel, így nem tudok mit mondani. Meglátjuk mi lesz, ez még a jövő zenéje. De azt tudom, ha bármilyen tárgyalásokat is kezdenek velem, csak akkor vállalok munkát a válogatottnál, ha maradhatok a Celje edzője is" - nyilatkozta.