Vágólapra másolva!
Ugyan februárban még úgy vélekedett a Vive Targi Kielce férfikézilabda-csapatáank vezetősége, hogy nyáron nem hosszabbítja meg edzője, Bogdan Wenta szerződését, végül meggondolta magát. A Pick Szeged elleni BL-nyolcaddöntőre készülő együttes szakvezetőjét közben a lengyelországi Barca Fan Club tiszteletbeli tagnak választotta.

Kiválóan szerepel a 2012-13-as idényben a Vive Targi Kielce férfikézilabda-csapata, éppen ezért okozott meglepetést a lengyel klub váratlan elgondolása. A vezetés ugyanis hosszasan tűnődött azon, meghosszabbítsa Bogdan Wenta szerződését vagy sem.

A korábbi vb-ezüstérmes lengyel szövetségi kapitány nehéz ember hírében áll, a lengyel lapok tudni vélték, hogy utódja a svéd aranygeneráció egyik tagja, Magnus Wislander lehet, akit a svéd Redbergslids IK három hónapja menesztett, de szóba került az Atlético edzőjének, Talant Dusebajevnek a neve is.

A klub hivatalos honlapja péntek este azonban azt közölte, Wenta marad. Bertus Servaas klubelnök hozzátette, a szakemberrel hosszabb távon terveznek. "Egy új szerződés mindig extra motivációt jelent" - véleményezte a döntést Wenta, aki 2008 óta irányítja a csapatot. A Kielce a Bajnokok Ligája-csoportkört százszázalékosan, tíz győzelemmel zárta, a nyolcaddöntőben a Pick Szeged lesz az ellenfele. Az első mérkőzésre március 17-én Szegeden kerül sor, a visszavágót március 24-én rendezik.

A szakembert egyébként még egy megtiszteltetés érte, a lengyelországi Barca Fan Club ugyanis tiszteletbeli tagnak választotta. A döntést Tomasz Lasota, klub elnöke elnöke azzal indokolta, hogy Wenta volt az egyetlen lengyel kézilabdázó, aki vala megfordult a Barcelona csapatánál. A spanyolokkal kétszeres EHF-kupa-győztes, kétszeres Király-kupa-győztes és bajnoki ezüstérmes egykori balátlövő 1992 és 1995 között szerepelt a Barcában.