Vágólapra másolva!
Kettős győzelemmel, helyenként látványos játékkal jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában a Veszprém férfikézilabda-csapata, miután 33-25-re legyőzte az Ademar Leónt. A korábban a spanyoloknál is megfordult Laluska Balázs úgy érzi, támadásban és védekezésben is javulhat még a magyar csapat, amellyel szeretné "végigjátszani a szezont."

Férfi BL, nyolcaddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém - Ademar León (spanyol) 33-25 (15-14) - élő közvetítés
Veszprém, játékvezető: Krstic, Ljubic (szlovénok)
Veszprém: Alilovic, Fazekas - Ugalde 7, Gulyás 5, Császár 5/5, Nagy 4, Sulic 3, Chema 3, Jamali 3, Terzic 2, Laluska 1
Edző: Carlos Ortega
León: Malumbres - Ruesga 8, Campos 4, Carillo 3, Castro Alvarez 3, Pineiro 3, Vranjes 3, Vrazalic 1
Edző: Manolo Cadenas
Továbbjutó a Veszprém, 56-45-ös összesítéssel

Nyugodtan, esélyesként várhatta a Veszprém a León elleni visszavágót az első meccsen aratott 23-20-as győzelem után. Egy éve a spanyol csapat ejtette ki a Veszprémet éppen a sorozat ezen fázisában, ám a spanyolok rendkívül meggyengültek a nyáron, a kulcsembereik szétszéledtek, és bár az új edző, Manolo Cadenas egységes csapatot faragott a fiatalokból, a különbség így is érezhető.

Néhányan gálát várták a magyar csapattól, mások az elbizakodottságtól féltették, végül egy harmadik forgatókönyv érvényesült: Carlos Ortega csapata kétszer is elhúzott az első félidőben, de a León mindkétszer nagyon hamar visszakapaszkodott.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Alvarez Castro Nagy Lászlóval csatázik

Mirko Alilovicot Fazekas Nándor váltotta a kapuban, a védekezés stabilabb lett, fordulás után pedig azonnal - és immár végleg - ellépett a Veszprém, majd helyenként szépségdíjas megoldásokkal szórakoztatta a közönséget. A spanyolok közül kiemelkedett Carlos Ruesga: az irányító-átlövő az első meccs kilenc találata után ezúttal nyolc gólig jutott.

A Veszprémben egyenletesebben oszlottak meg a jó teljesítmények, az odavágón Alilovic, Veszprémben inkább Fazekas remekelt a kapuban, elöl Garcia Ugalde hétszer, Gulyás Péter ötször, Nagy László négyszer volt eredményes, miközben Császár Gábor ötből öt hétméterest értékesített.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Sulic három gólja mellett három hétméterest is kiharcolt

"Óriási dolog a legjobb nyolc csapat közé bekerülni Európában, mert rengeteg jó csapat van, de szeretnénk még tovább is lépni" - mondta Fazekas Nándor a DigiSportnak a meccs végén.

"A León érezhetőbben gyengébb volt, mint tavaly, de az elszántságukkal semmi gond nem volt. Ugyanakkor tudunk még mi is fejlődni, támadásban és védekezésben is. Két hónap van még hátra a szezonból, végig akarjuk játszani" - mondta Laluska Balázs, megjegyezve, hogy az első félidőben a hazai játékosok hibájából éltek a spanyolok.

Vasárnap a Pick Szeged a Kielce otthonában játszik BL-nyolcaddöntőt, az első meccsen szűken, 26-25-re nyert a Szeged. A negyeddöntőt kedden sorsolják majd, Bécsben. A Veszprém lehetséges ellenfele a negyeddöntőben a Szkopje, a Flensburg, illetve a Csehov (orosz) - Kiel (német) és az Atlético Madrid (spanyol) - Berlin (német) párharc továbbjutója.

BL, nyolcaddöntők:
Flensburg-Handewitt (német) - Velenje (szlovén) 27-25 (13-14)
Tj.: a Flensburg-Handewitt, kettős győzelemmel

Metalurg Szkopje (macedón) - Dinamo Minszk (fehérorosz) 24-22 (11-12)
Tj.: a Matelurg Szkopje, kettős győzelemmel