Vágólapra másolva!
Két éve még bajnoki aranyat ünnepelhetett, mostanra viszont csődbe jutott a Cimos Koper férfikézilabda-csapata, amelyben a magyar válogatott jobbátlövő, Krivokapics Milorad is szerepel.

A szlovén Delo információja szerint csődbe jutott a Cimos Koper férfikézilabda-csapata. Csütörtök este lemondott az eddigi klubelnök, Franc Krasovec, a lap szerint a játékosok a fizetésre várnak, és vészmegoldásként már keresik a távozási lehetőséget.

Az első nagy távozó már megvan, a válogatott kapus, Gorazd Skof szezon végéig az US Creteil együtteséhez igazolt, júliustól pedig a Nantes-ban folytatja majd.

"A Koper sikereiben Krasovec elnöknek hatalmas szerepe volt, szeretnék köszönetet mondani neki a játékosok nevében" - nyilatkozta Uros Rapotec, a csapat kapitánya. "Aggódom, mert nem tudom, mi lesz a folytatásban. A válság nagy, a klub bajban van, nem tudom, hol tudunk megállni. Nem tudjuk, jövőre ki lesz edző, honnan lesz pénz. Engem még kétéves szerződés köt ide, de ez jelen helyzetben semmire se garancia."

A Koper évi kétmillió eurós költségvetéssel dolgozott, a lap szerint az autóalkatrész-gyártással foglalkozó Cimos nevű cég úgy támogatta a csapatot, hogy szerződést nem kötött vele, és néhány éven belül nyolcmillió eurós adósságot halmozott fel.

A Delo szerint a koperi együttes nagy része még a decemberi fizetését sem kapta meg, a lap úgy tudja, Matjaz Brumen és Uros Bundalo biztosan távozik a nyáron. A csapatban szerepel a magyar válogatott jobbátlövő, Krivokapics Milorad is.

Forrás: AFP/Franck Fife
Krivokapics Milorad

A Cimos Koper idén legfeljebb a bajnoki bronzérmet szerezheti meg a Gorenje Velenje és a Celje mögött, de ehhez meg kellene előznie a mindössze egy pont hátránnyal negyedik helyen álló Branik Maribort. A csapat a szlovén kupában az elődöntőben, míg az EHF-.kupában a legjobb nyolc között vérzett el.