Vágólapra másolva!
Elek Gábor vezetőedző szerint nem adja fel elődöntőbe jutási álmait a Ferencváros a nőikézilabda Bajnokok Ligájában, noha sérülések miatt nagyon tartalékos a csapat.

A zöld-fehéreknél Zácsik, Pena és Deáki eleve hiányzott szombaton a román Valcea elleni, dabasi mérkőzésről, ráadásul Tomori is betegen vállalta a játékot.

Az első három középdöntős forduló után még százszázalékos, ám azóta két vereséget begyűjtött FTC abban az esetben jut tovább, ha a záró fordulóban több pontot szerez Zvenyigorodban, mint amennyit a Valcea otthon a Krim Ljubljana ellen, illetve ha nyer Oroszországban, és a Valcea legalább 15 góllal bizonyul jobbnak a Ljubljanánál.

"Nem adjuk fel! Győzni szeretnénk szombaton Zvenyigorodban, és majd meglátjuk, ez mire elegendő" - mondta Elek Gábor a klub honlapján. Hozzátette: amit csapata eddig elért, arra nagyon büszke.

A másik magyar BL-érdekelt, a tavaly finalista Győr a címvédő Buducsnoszt Podgoricának sem kegyelmezett, a montenegrói fővárosban is győzött, így az egyik legnagyobb ellenfél már biztosan nem juthat négy közé.

A női BL-középdöntő záróforulójának programja:
I. csoport:
Győri Audi ETO KC - Randers (dán), szombat 16.00
Larvik (norvég) - Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 17.45

Az állás:
1. Győr 10 pont
2. Larvik 6
---------------------
3. Podgorica 3
4. Randers 1

II. csoport:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria, szombat 14.00
Oltchim Valcea (román) - Krim Ljubljana (szlovén), vasárnap 18.00

Az állás:
1. Ljubljana 8 pont
2. Valcea 6 (131-122)
3. FTC 6 (136-143)
4. Zvenyigorod 0

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével és I. csoport győztese a II. csoport másodikjával találkozik.