Vágólapra másolva!
A Győr elleni kézirangadón elfáradt FTC női csapatának elég lett volna egy döntetlen a Bajnokok Ligája-elődöntőhöz, ám 15-15-ös szünet után a románok a második félidőben bedarálták, és 30-23-ra legyőzték Tomori Zsuzsannáékat.

Élő közvetítés

BL, középdöntő, 5. forduló, II. csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Oltchim Valcea (román) 23-30 (15-15)
gól:
Tomori 7, Dajka 4, Szucsánszki 3, Szamoránsky 2, Vérten 2, Such 2, Szekerczés 2, Cifra 1, illetve Bulatovic 7, Managarova 5, Barbosa 5, Manea 5, Bradeanu 4, Curea 3, Pineau 1.

A Ferencváros számára kulcsfontosságú volt a szombati mérkőzés, hiszen pontszerzés esetén biztosan elődöntőntőbe jutott volna. Az utóbbi két KEK-kiírásban első FTC eddig erőn felül teljesített, hiszen Zácsik után másik ásza, Pena is kidőlt a sorból, emiatt múlt vasárnap kikapott a Krim Ljubljana vendégeként, így az egymás elleni összevetésben már a szlovén együttes a jobb.

Most az a Valcea látogatott Dabasra, amely február 3-án 23-22-re kikapott a zöld-fehérektől, ám azóta a román együttes sztárjai helyi sajtóértesülés szerint hozzájutottak elmaradt bérük egy részéhez, és újra összekapták magukat.

Eleinte nagyon jól támadott a hazai csapat, szinte minden támadása góllal ért véget, így a hetedik percben már 6-4 volt az állás. Ekkor időt kértek a vendégek, és kisvártatva egyenlítettek (7-7). Azonban a ferencvárosi támadó részleg továbbra is remekelt, állandósult a kétgólos előny, amikor az addig nem hibázó Tomori büntetőt rontott, majd újabb két hiba miatt ismételten egyenlő lett az állás (13-13). Elek Gábor vezetőedző időkérése sem használt, ugyanis újabb két Valcea-találat következett Barbosa révén, de a zöld-fehéreknek még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
A nagy küzdelem csak az első félidőben volt egyenrangú

A fordulást követően Dajka csipkézte ki a bal felső sarkot, majd a rendkívül veszélyes Barbosát két percre kiállították, ám emberhátrányban fordított a Valcea. Sőt, Manaharova kiállítása alatt 18-20 lett az állás. Hullámvölgyben volt az FTC, ziccerek maradtak ki, és a 41. percben már három góllal vezettek a vendégek. Lehetett volna nagyobb is a hátrány, de Abramovics nagyokat védett.

Cifra kiállításakor időt kért a Valcea abban a reményben, hogy megroppantja riválisát. A folytatásban is sok hibával játszott a magyar együttes, így 11 perccel a vége előtt 25-20-as hátrányba került, és innen már nem volt visszaút az FTC számára. A vendégcsapat megérdemelten vitte el a fontos két pontot Dabasról.

Elek Gábor, az FTC edzője a hét közi, Győr elleni rangadó előtt azt mondta, hogy pihentetni fogja a csapat ászait, ám végül meggondolta magát, és sikerült is 34-34-re lehozni a meccset. Ez az eredmény bravúr, hiszen négy éve nem veszített pontot az ETO, ám a presztízsen kívül más hozadéka nem volt a döntetlennek, sőt még egy győzelem sem jelentett volna alapszakasz-győzelmet Szucsánszkiék számára. Így viszont egy fáradt Fradi szerepelt a sorsdöntő BL-meccsen, és a második félidőben ezt ki is használta a hét góllal diadalmaskodó román együttes.

Forrás: MTI/Kovács Anikó
Dajkának voltak jó pillanatai, végül négy gólig jutott

Az egy hét múlva esedékes záráskor a Ferencváros a pont nélküli Zvenyigorod vendége lesz, a Valcea pedig a Ljubljanát fogadja. Utóbbi két csapat azonos pontszám esetén jobb a magyar együttesnél, ami azt jelenti, ha az ötödik forduló másik, vasárnapi meccsén a Krim Ljubljana - a papírforma szerint - legyőzi a Zvenyigorod együttesét, akkor az utolsó körben a Valcea sikere mindenképpen az FTC kiesését eredményezi, még ha a magyarok győznének is Oroszországban.

A másik magyar BL-érdekelt, a tavaly finalista, immár csoportgyőztesként biztos elődöntős Győr a tavalyi BL-finálé ismétlését vívja majd vasárnap Montenegróban. A találkozónak már csak a Buducsnoszt Podgorica számára van tétje.

vasárnap játsszák:
Krim Ljubljana (szlovén) - Zvezda Zvenyigorod (orosz) 19.30

Az állás:
1. Ljubljana 6 pont/4 mérkőzés
2. Valcea 6/5 (131-122)
3. FTC 6/5 (136-143)
4. Zvenyigorod 0

I. csoport:
Randers (dán) - Larvik (norvég) 26-31 (15-15)

vasárnap játsszák:
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) - Győri Audi ETO KC 19.00

Az állás:
1. és már csoportgyőztes Győr 8 pont/4 mérkőzés
2. Larvik 6/5
3. Podgorica 3/4
4. Randers 1/5

A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi elődöntőbe, ahol az I. csoport 2. helyezettje a II. csoport 1. helyezettjével, és a II. csoport győztese az I. csoport másodikjával találkozik.