Vágólapra másolva!
Örömmel tér vissza Franciaországba a Vác kéziseként a KEK negyeddöntőjében Tápai Szabina. A válogatott irányító már a jóval sorsolás előtt kinézte ellenfélnek az Issy Paris csapatát.

"Úgy látszik, agykontrollban jó vagyok, mert már szombaton, közvetlenül a továbbjutás után kiválasztottam a francia Issyt" - idézte az Nso.hu a váci játékost. "Szépen meg is kaptuk a párizsiakat, úgyhogy most már a lottószámokkal kell kísérleteznem."

Tápai korábban egy szezon erejéig a francia Arvor Brestnél játszott, így meg tudta becsülni a leendő ellenfél erejét. "Nem szabad megtévesztenie minket, hogy az Issy csak hatodik a francia bajnokságban, mert ott az utolsó is bármikor megverheti az elsőt, ugyanakkor a magyar bajnokság élmezőnye - és én oda sorolom magunkat - erősebb, mint a francia bajnokság közepe, ezt tapasztalatból mondom. Annyit tudok, hogy a több mint százszoros válogatott, kétszeres vb-ezüstérmes Mariama Signaté is Párizsban játszik, amint a montenegrói válogatott, tavaly még békéscsabai Jaszna Toskovics is, szóval bizonyosan nem rossz együttes."

A Vác a Koprivnica kiverésével élte túl a nyolcaddöntőt, az idegenbeli nyolcgólos vereség után bravúros 29-19-es győzelmet aratva.