Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Elszakadt egy szalag a magyar vízilabda-válogatott kapusa, Nagy Viktor csuklójában a Románia elleni Világliga-meccs bemelegítésekor. Úszógipszet kaphat, várhatóan néhány hetet kell majd kihagynia.

Nem edz a Komjádi uszodában készülő csapattársaival a válogatott első számú kapusa, Nagy Viktor. A csapat a hétvégi Volvo-kupára készül, Nagy viszont sérülés miatt nem állhat Benedek Tibor rendelkezésére.

"Még nem tudni, hogy mennyire komoly ez a sérülés. A románok elleni Világliga-meccs előtti bemelegítésnél volt egy rossz lövés, amit védtem, s eléggé megfájdult a kezem. A második negyedre már rosszul éreztem magam, émelyegtem, fájt a csuklóm, aztán már a labdát sem tudtam megfogni" - mondta Nagy a válogatott honlapjának.

"Fájt is, és gyakorlatilag meg se bírtam mozdítani a csuklómat. Először egy félmegoldással, fáslival rögzítettem gipszet rá, mert MR-vizsgálatra csak később kaptam időpontot. Ezen kiderült a szalagszakadás ténye, de az még nem, hogy teljes vagy részleges szakadásról van szó. Dr. Gábor Antal, a csapat orvosa azzal biztat, hogy valószínűleg nem kell műteni. Szerdán tér haza külföldről az a specialista, aki kimondja majd a végső szót, bízom abban, hogy olyan megoldást talál, aminek segítségével a legrövidebb idő alatt meggyógyulhatok."

A kapus arra számít, hogy úszógipszet kap, amivel bizonyos szinten edzhet majd, de védeni néhány hétig biztosan nem fog tudni.

A válogatott keret:

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas).



Mindent egy helyen az Eb-ről