Vágólapra másolva!
A Győr spanyol vezetőedzője, Ambros Martín szerint kézicsapatának akkor lehet esélye a szombati BL-meccsen a szintén hibátlan Larvik otthonában, ha sikerül megakadályozni a norvég ellenfél gyors ellentámadásait.

"Ez az óra nagyon érdekes és hatékony volt, hiszen a legutóbbi, Randers elleni időkéréseimet vetítettük le, és beszéltük át a lányoknak adott instrukcióimat magyarul" - nyilatkozta Ambros Martín a csütörtöki magyarórája után a győri klub weboldalának. "Nagyon fontos, hogy ez alatt az egy perc alatt minél hatékonyabban át tudjam adni a csapatnak mindazt, amire éppen szükség van. Remélem, a hét végén Norvégiában még több szót, kifejezést tudok magyarul elmondani a meccs közben."

A győriek hétfőn a dán Randers otthonában 25-18-ra nyertek. "Ez a hét most nagyon rövid, nemcsak azért, mert a Randers-meccs hétfőre csúszott, hanem a két skandináv utazás miatt is. Ezért nincs lehetőségünk túl sok edzésre. Elsősorban arra helyezzük a hangsúlyt, hogy a Larvik játékát megismerjük, gyakoroljuk a taktikát, és a támadásainkat csiszoljuk. De ami a legfontosabb, hogy szombaton majd végig nagyon erős kontroll alatt tudjuk tartani a játékot" - mondta a tréner, aki szerint a norvégok villámgyors futók, ebben a világon a legjobbak, a gyors ellentámadásaik pedig életveszélyesek. "Ennek hatástalanítására mindenképpen oda kell figyelnünk, ebben nem szabad nekik esélyt adni" - fogalmazott Martín.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Úgy véli, a Larvik a legerősebb csapatok között említendő, mivel a norvég válogatottra épül. "Ezért szinte egész évben együtt edzenek és játszanak. Néhány játékosuk a norvég válogatottba a kora miatt már nem is fér bele, de a világ bármely más nemzeti csapatában messze megállná a helyét, még mindig világszínvonalú játékot képvisel. Nagyon nehéz meccsre számítok, hatalmas összpontosítás szükséges a csapatunk részéről."

A Larvik ugyanúgy hibátlan a női Bajnokok Ligájában, mint az ETO.

Az állás:
1. Győr 4 pont (52-35)
2. Larvik 4 (45-37)
3. Podgorica 0 (35-47)
4. Randers 0 (37-50)