Vágólapra másolva!
Vácon tudott simán nyerni az Érd a nőikézilabda NB I harmadik helyére pályázó csapatok pénteki összecsapásán. A váciak elkezdték a gyűjtést a KEK-negyeddöntő költségeinek fedezésére, ám a párizsi útjuk repülőjegyeit Kirsner Erika, elnök személyesen felvett kölcsönből vette meg.

Nőikézilabda NB I:
Vác - ÉTV-Érd 28-33 (12-16)

A vendégek, akik az októberi mérkőzésen otthon kikaptak egy góllal, úgy vágtak vissza felettébb magabiztos és hatékony játékkal, hogy az első félidőben 7-7 után 12-7-re elhúztak, majd a második játékrészben még tovább tudták növelni a különbséget KEK-negyeddöntős riválisukkal szemben.

A meccs legeredményesebb játékosa a kilencszer betaláló érdi Kovács Anna volt. A váciak legjobbjaként Tápai Szabina nyolc gólig jutott.

A KEK-ben a Vác a francia Issy Paris csapatával játszik a nyolc között, a sikeres szereplés nem várt költségekkel terhelte meg a klubot, melynek az is problémát okoz, hogy a párizsi utazást fedezze. A klub elnöke, Kirsner Erika kedden jelezte, a támogatók vagy a város segítségében bízik, hogy ki tudja fizetni azt a 3,5 millió forintot, amelybe a franciák fogadása, illetve a visszavágó kerül.

Kirsner a Nemzeti Sportnak csütörtökön elmondta, bár a vészjelzése után többen is utaltak kisebb-nagyobb összegeket a klubnak, és a hazai szövetség is segített, a repülőjegyeket végül a saját felelősségére felvett kölcsönből tudta kifizetni.

A KEK-negyeddöntő első találkozójának március 9-én Vác ad otthont, a visszavágót március 15-én, pénteken rendezik Párizs elővárosában, Issyben.

Férfikézilabda NB I:
Balatonfüred - B.Braun Gyöngyös 28-25 (16-13)
Pécs - Cegléd 28-29 (16-15)