Vágólapra másolva!
Néhány percnyi kihagyástól eltekintve a mérkőzést végig kézben tartva meggyőző, tízgólos győzelmet aratott a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapata a címvédő montenegrói Buducnost Podgorica ellen a Bajnokok Ligája-középdöntő első mérkőzésén.

Az élő közvetítés

Eredmény, női BL, középdöntő, I. csoport, 1. forduló:
Győri Audi ETO KC - Buducnost Podgorica (montenegrói) 27-17 (14-7)
Magvassy Sportcsarnok, 1800 néző
v.: Zotin, Volodkov (oroszok)
gól: Görbicz 7/3, Amorim 6, Rédei-Soós 3, Szepesi 3, Lekic 3, Radicevic 2, Löke 2, Korsós 1, illetve Knezevic 6/3, Mendy 3, Pavicevic 2, Nikolic 1, Zivkovic 1, Jezic 1, Cvijic 1, Miljanic 1, Bulatovic 1/1
hetesek: 4/3, illetve 6/3
kiállítások: 8, illetve 6 perc

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Radicevic egykori csapata ellen játszott

A tavalyi döntő két résztvevője, a Győri Audi ETO KC és a Buducnost Podgorica ezúttal már a középdöntőben összecsapott a nőikézilabda-BL-ben. Volt miért visszavágni: májusban a Győr a veszprémi 29-27-es hazai mérkőzés után idegenben 27-25-re kikapott, így idegenben lőtt kevesebb góllal elbukta a Bajnokok Ligája döntőjét.

Ahogy Dragan Adzic a mérkőzés előtt fogalmazott, a két csapatot össze sem lehetett hasonlítani. Amíg a Győr erősödött, addig a vendégektől az olimpiai ezüstérmes válogatott két legnagyobb csillaga, Bojana Popovic és Maja Savic visszavonult, de távozott az egykori ETO-beállós Ana Djokic mellett Ana Radovic és Katarina Bulatovic is.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Mendyék semmit sem tudtak kezdeni a győri védekezéssel

Álomrajtot vett az ETO, a tökéletes védekezés, Katrine Lunde Haraldsen bámulatos védései és a kiváló kontrajáték olyan forgatókönyvet hozott, mint a férfikézilabda-világbajnokság magyar-dán elődöntője.

Szerencsére most a jó oldalon álltunk: öt perc alatt 5-0-ra húzott el a Győr, az első gólt csak a 10. percben kapta, és bár az ellenfél kihasználva egy hatperces hazai megingást feljött 6-6-ra, az ETO egy 8-0-s szériát beletolva a mérkőzésbe 14-7-tel zárta a félidőt.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Löke nagyot harcolt

Vajon mit mondhatott Adzic a szünetben tanítványainak egy olyan félidőt követően, amelyen 13 percen át nem szereztek gólt, az ellenfél kapusa pedig 70 százalékkal védett?

Sok okosságot biztosan nem, mert a játék képe nem igazán változott. Mendy rontott büntetője után, a 36. percben 17-7 lett az állás, a montenegróiak ismét kilenc perc után szerezték az első gólt.

Az 53. percben már tizenhárommal is vezetett a Győr (24-11), de a végén kicsit kiengedett, ám a 27-17-es győzelem így is álomszerű.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

Amorimot nem lehetett megállítani

A Győr legközelebb február 11-én, azaz szokatlan időpontban, hétfőn lép pályára a dán Randers otthonában. A csoport nyitómeccsén, január 26-án a norvég Larvik 25-19-re nyert a vendég Randers ellen.

Női NB I:
BSE - Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 26-28 (12-17)
Veszprém Barabás-Duna Takarék - DVSC-Fórum 30-22 (17-14)
ÉTV-Érd - Siófok Galérius Fürdő 36-21 (16-11)