Vágólapra másolva!
Nem kis meglepetésre az orosz válogatott legyőzte a világbajnok, londoni olimpiai ezüstérmes olasz csapatot a férfivízilabda Világliga legutóbbi fordulójában a magyar együttest is felvonultató C csoportban.

A Volgográdban rendezett összecsapást a 8-8-as döntetlent követő büntetőpárbajban 12-10-re nyerték a házigazdák. Ugyanebben a városban bonyolították le szerdán az orosz-magyar Vl-mérkőzést is, amelyen az új szövetségi kapitány, Benedek Tibor gárdája 10-7-re diadalmaskodott.

A magyar csapat pénteken már idehaza szállt vízbe, s a románokkal vívott debreceni találkozót is - akárcsak 12-9-re az október végi, nagyváradi első mérkőzést - megnyerte, szoros csatában 9-8-ra. Így a magyar csapat négy kör után százszázalékos, és 12 ponttal vezeti a négyesét.

A csoport állása: 1. Magyarország 12 pont, 2. Olaszország 7, 3. Oroszország 3, 4. Románia 2. (A Világligában a "sima" győzelem 3, a büntetőkkel elért 2 pontot ér, s 1 pont az ötméteres párbajban veszítő csapatnak is jár.)

A magyar válogatott következő Vl-mérkőzését március 27-én játssza Bariban az olaszokkal, akik ellen az első, november eleji, székesfehérvári meccsen 6-5-re győzött.