Vágólapra másolva!
A Győr nőikosárlabda-csapatának a kapitánya, Nagy-Bujdosó Nóra váratlanul távozott a címvédőtől - írja az  Nso.hu. Csütörtök este még tagja volt a tavalyi Euroliga-döntős spanyol Rivas Ecópolist legyőző csapatnak, utána azonban elbúcsúzott a társaitól az öltözőben, új klubja a PEAC-Pécs lesz. A győriek szerint a kosaras érthetetlen okokra hivatkozva bontotta fel munkaszerződését.

A válogatott magasbedobó távozásának a hírét Fűzy András, a Győr elnöke is megerősítette. A bajnoki címvédő ezzel egy hét alatt a harmadik kulcsjátékosát veszítette el. Múlt pénteken a két légiós center, a lett Ieva Kublina és az amerikai Chay Shegog bontott szerződést a klubbal a fizetése csúszása miatt, csütörtök éjjel pedig Nagy-Bujdosó jelentette be átigazolási szándékát. Pedig Fűzy András még a Rivas Ecópolis bravúros legyőzése után is megerősítette, senkinek sincs oka elmenni a csapattól, mert a játékosoknak már egy fillérrel sem tartozik a klub - olvasható a Nemzeti Sport weboldalán.

A Pécsett korábban már többször játszó Nagy-Bujdosó új klubja, a PEAC január elején bontott szerződést az Egyesült Államokból hazatérő Hutlassa Fannival, arra hivatkozva, hogy a Florida International University egykori centere a szerződéskötéskor eltitkolta egy korábbi sérülését a klub vezetői elől. Most Hutlassa posztjára szerződtette Nagy-Bujdosót a Pécs.

A győriek értetlenül fogadták a kosaras indokait. "Nagy-Bujdosó Nóra, a csapat volt kapitánya a Lővér Sport Kft.-nél lévő munkaszerződését azonnali hatállyal felmondta" - olvasható a győriek hivatalos közleményében. "Érthetetlen a klub számára a felmondás indoka, hiszen a klubnak a szerződésben foglaltak szerint a játékossal szemben tartozása nincs, amit amúgy okiratokkal is igazolni tud. Ezt egyébként a Nagy-Bujdosó Nóra által 2013. január 16-án írt okirat ugyancsak alátámasztja."

A közlemény szerint a győri klub minden, lehetőségében álló jogi lépést megtesz, hogy igazát - akár bíróság előtt is - bizonyítsa. "A felmondás módja már csak azért is furcsa, mert egy bravúros győzelemmel végződő Euroliga-találkozó után éjfélkor érkezett a klubhoz elektronikus levél formájában, amit követően másnap kora reggel a PTE-PEAC együttesének játékengedély kiadására vonatkozó kérelme is megérkezett."