Vágólapra másolva!
A szerb férfikézilabda-válogatott csapatkapitánya, Momir Ilic bejelentette, hogy a 2014-es dániai Európa-bajnokságon már nem lép pályára, de meggondolja azt is, hogy a márciusi Eb-selejtezőn segítsen-e a csapatnak.

A vb menetrendje

"Nagy hazafi vagyok, de az biztos, hogy a 2014-es kontinensbajnokságon nem fogok pályára lépni. Erről az elhatározásomról már beszéltem Veselin Vukovic szövetségi kapitánnyal" - idézte Ilicet a VajdaságMa portál.

A német Kiel balátlövője 33 góljával a szerbek legeredményesebb játékosa volt vébén, ám az Eb-ezüstérmes válogatott a csoportkörben elszenvedett két vereség után a nyolcaddöntőben 11 góllal kikapott Spanyolországtól és kiesett.

"A legfontosabb a 2014-es Eb-n való részvétel kiharcolása, ehhez még két győzelemre van szükségünk Ausztria ellen. Van még egy-két hónapom, hogy eldöntsem, segítek-e a válogatottnak a célt megvalósítani" - nyilatkozta Ilic.

"Mindig büszkeség töltött el, ha a válogatottban játszottam. Volt, hogy gyengébben teljesítettem, de mindig arra törekedtem, hogy abban a pillanatban a legjobbat hozzam ki magamból. Hét éve játszom a Bundesligában, s az egészségem miatt muszáj pihennem. Emellett eljött az idő, hogy a fiatalok is vállalják a felelősséget, s lehetőséget kapjanak, hogy kiváló játékosok legyenek."

Ilic mellett a Metalurg világklasszis kapusa, Darko Stanic is jelezte, várhatóan nem szerepel többet a válogatottban.