Vágólapra másolva!
Közel állt a bravúrhoz, ezáltal az Európa-bajnokságra való kijutáshoz a magyar női ifjúsági röplabda-válogatott.

Nagy Attila szövetségi kapitány csapata a brnói Eb-selejtező torna harmadik fordulójában már 2-0-ra is vezetett az esélyesebb Németország ellen, de a németek ezt követően átvették a mérkőzés irányítását, és egy több mint kétórás csatában fordítottak.

Eredmény:
Magyarország - Németország 2-3 (20, 24, -17, -14, -5)

"Azt csak a helyszínen lévők látták, hogy fizikailag milyen borzasztóan erős és magas ez a német válogatott. A mieink sokszor egy fejjel nagyobb ellenféllel találták szemben magukat" - nyilatkozta Nagy Attila szövetségi kapitány.

"Ennek ellenére a lányok két szetten át meg tudták valósítani az előzetesen megbeszélt taktikát, ez azonban olyan agymunkát követelt a részükről, amit csak a harmadik játszma közepéig bírtak. Ott 16-15-nél elfáradtunk, és attól kezdve a németek kihasználták erőbeli fölényüket, arról nem is beszélve, hogy náluk a cserepad is hosszabb volt. Borzasztóan csalódottak vagyunk, mert a vereséggel eldőlt, hogy nem jutunk ki az Európa-bajnokságra, pedig két évet keményen dolgoztunk ezért. Ugyanakkor le a kalappal a lányok előtt, mert ma olyan hendikepet egyenlítettek ki két és fél szetten keresztül, amiért csak dicséret illetheti őket" - értékelt a magyar szakvezető.