Vágólapra másolva!
A kanadai Rich Chernomaz lesz a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya.

Az 50 éves Chernomaz játékosként az NHL-es New Jersey Devils és a Calgary Flames csapatában is megfordult, edzőként pedig dolgozott az 1995-ben vb-bronzéremig jutó kanadai válogatottat stábjában, és német bajnok lett a Frankfurt Lionsszal.

"Elsősorban meg szeretném köszönni a Magyar Jégkorong Szövetségnek, hogy megadta a lehetőséget, hogy vezessem és felkészítsem a válogatott csapatot a közelgő divízió I-es világbajnokságra - idézte Chernomaz nyilatkozatát a szövetség honlapja.

"A budapesti rendezés kiváló lehetőséget és kihívást biztosít a céljaink eléréséhez, ami akár a 2014-es A csoportos világbajnokságra való kijutást is jelentheti. Az edzői stábommal együtt a legjobb tudásom szerint fogom vezetni és felkészíteni a csapatot annak érdekében, hogy minél jobb helyezést érjünk el. A küldetésünk teljesítése nagy kihívást jelent az egész csapatnak, különösen, hogy az ellenfelek válogatottjai (Nagy-Britannia, Dél-Korea, Kazahsztán, Olaszország és Japán) rengeteg időt és pénzt fektetnek a programjukba, hogy ugyanazon célokat elérhessék. Csapatjáték, kemény munka, fegyelem, szenvedély és büszkeség lesz az erényünk és egyben a sikerünk kulcsa. Úgy tervezem, hogy a következő pár hónapban csak a magyar válogatott világbajnoki felkészülésére fordítom minden energiámat, mert szeretném minél jobban megismerni valamennyi számításba vehető játékost."

Chernomaz megbízatása a világbajnokság végéig szól, és ha minden jól megy, akkor a februári, Lengyelországban esedékes Négy Nemzet Tornán - amelyen a házigazda mellett Dél-Korea és Románia lenne az ellenfél - már ő vezethetné a csapatot.