Vágólapra másolva!
A távozó Konkoly Csaba helyett a norvég Paal Oldrup Jensen az Alcoa FKC nőikézilabda-csapatának új vezetőedzője. A 46 éves tréner és a fehérvári klub első lépésben egyéves megállapodást kötött, de a felek az együttműködést hosszabb távra tervezik.

Paal Oldrup Jensen az elmúlt hét szezonban a IL Flint Tonsberg női csapatát irányította, és vezette fel a harmadosztályból a norvég első ligába. Azt megelőzően, 2005-ben a Haslum HK férfi csapatával norvég bajnoki ezüst- és kupa aranyérmet nyert.

A Norvég Kézilabda Szövetség alkalmazottjaként éveken keresztül szövetségi kapitánya volt férfi és női korosztályos válogatottaknak. 2011-ben a csehországi U17-es lány Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett Norvégia válogatottjával.

Az Alcoa FKC első külföldi vezetőedzője játékosként sikeres kapus volt, szerepelt a norvég válogatottban, valamint bajnoki címekkel és kupagyőzelmekkel is büszkélkedhet.

Paal Oldrup Jensen a vezetőedzői feladatai mellett szerepet kap a klub teljes utánpótlás-rendszerének szakmai irányításában is. A felnőtteknél Siti Bea másodedzővel és Sugár Tímea kapusedzővel dolgozik majd együtt, míg az utánpótlás-nevelés vezetését Deli Rita szakmai igazgatóval közösen fogja ellátni.