Vágólapra másolva!
Az elmúlt héten két mérkőzésen kétszer is legyőzte az olimpiára készülő brit nőikézilabda-válogatottat a fehérvári Alcoa FKC együttese, amely Londonban előbb 31-29-re, majd 32-27-re nyert. A második összecsapáson pályára lépett a 2009-ben visszavonult Siti Eszter is, jól érezte magát a pályán, de nem tudja, lesz-e folytatás.

"Eleve kevesen voltunk, ráadásul útközben újabb játékosok dőltek ki a sorból. Hétfőn Horváth Betti beteg lett, Becséri Kitti megsérült, Ana Maruscec gyomorbántalmakkal küzdött, Kristina Triscsuk pedig vízumproblémák miatt eleve nem is utazhatott velünk. Hétfőn Konkoly Csaba vezetőedző kissé poénkodva jelezte, mivel szűk a keret, ezért nem bánná, ha pályára lépnék, amire én megjegyeztem: ha kell, beállok a szélre. Kedden még nem került sor a játékomra, csütörtökön viszont már ott voltam a pályán. Örülök, hogy győztes meccsen szerepelhettem" - nyilatkozta Siti Eszter.

A 34 éves Európa-bajnok, vb-2. és vb-bronzérmes, Eb-3. irányító három éve vonult vissza, de azt mondta, nem volt benne félelem amiatt, hogy ennyi után ismét a legjobbak között kellet pályára lépnie.

"Inkább izgalom volt bennem, hogy ismét játszhatok egy kicsit. Három évvel ezelőtt, 31 évesen búcsúztam az aktív játéktól sérülés miatt, besokalltam, akkoriban a testemnek és a lelkemnek sem esett jól a játék. Az Achilles-inammal voltak a gondok, emiatt elbúcsúztam. Az azóta eltelt időszakban nem kézilabdáztam, de igyekeztem a sport közelében maradni, más területeken próbáltam karban tartani magam, alakformáló, fitneszedzéseken vettem részt, valamint elkezdtem edzősködni, tanultam és tanulok jelenleg is, a Kodolányi Főiskolán, valamint az edzői papírokat is igyekszem rövidesen megszerezni."

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Siti elmondta, élvezte, hogy újra együtt lehetett olyan társakkal, akikkel annak idején még együtt kézilabdázott.

"Gólpasszt adtam, gólt lőttem, mintegy húsz percet szerepeltem az együttesben. Elfáradtam, de jól éreztem magam a pályán. Hogy lesz-e folytatás, nem tudom, egyelőre ezzel nem foglalkozom. Meglátjuk, mit hoz a jövő."