Vágólapra másolva!
A Barcelona kézilabda-csapatának edzője nem érti, hogy Nagy László miért most jelentette be, hogy Veszprémbe igazol. A média a magyar játékos magyarázatát hiányolja, Sziarhei Rutenka, a csapat klasszisa azonban megvédte csapattársát.

A Mundo Deportivo spanyol lap munkatársa megpróbálta megszólaltatni Nagy Lászlót az egyik edzés után, ám a Barcelona magyar kézilabdázója csak ennyit mondott: "Nem nyilatkozom", majd arra a kérdésre, hogy a magyar vagy a spanyol válogatottban fog-e játszani, így válaszolt. "Majd meglátjuk".

A spanyol újságíró ezek után így fogalmazott: "Semmit nem magyarázott meg a szurkolóknak, és úgy döntött, hogy továbbra is hallgatásba burkolózik. Nem kommentálom a dolgot."

Sikerült viszont megszólaltatnia a lapnak a Barcelona edzőjét, Xavi Pascualt, aki nem érti Nagy László bejelentésének időzítését. "Megértem a játékost és megértem a Veszprémet is, de azt nem értem, hogy miért most, a bajnokság közben kellett kiállni ezzel. Fontos meccseink lesznek, a csapat érdekeit kellene ilyenkor nézni."

Megkérdezték az edzőt, hogy fog-e játszani Nagy a pénteken, 21 órakor kezdődő, Granollers elleni hazai bajnokin, és megőrizheti-e a csapatkapitányságot. "Meglátjuk. A legfontosabb, hogy nyerjünk. Vannak, akik elkötelezettek a csapat iránt, vannak, akik kevésbé, de ha ezen múlik a győzelem, akkor használni fogom minden játékosomat. A csapatkapitány Nagy László marad" - válaszolt Pascual.

Daniel Saric, a Barcelona kapusa szerint sem szerencsés az időzítés. "Laci 12 éve van itt, egészen fiatalon került ide, most pedig elvágyódik innen. Csak azt tette, ami neki és a családjának a legjobb. Ez érthető is, de nem kellett volna még kikerülnie ennek az öltözőből, amíg nincs vége a szezonnak. Ezzel azonban már nem tudunk mit tenni, így kell megnyernünk a meccseket. Ugyanakkor biztosra tudom, hogy igazi profiként az utolsó percig mindent meg fog tenni a győzelemért."

Sziarhei Rutenka, a Barca fehérorosz kézilabdázója is megszólalt: "Nem szabad, hogy Nagy László bejelentése negatív hatással legyen a játékunkra, és szerintem őt sem fogja ez befolyásolni. Egy nagyszerű, profi játékosról van szó, akit nem szabad kitaszítanunk, ugyanúgy közénk tartozik, mint ezelőtt."

Enric Masip, a Barcelona technikai igazgató szerdán jelentette be, hogy Nagy Lászlónak hiába emelték volna meg a fizetését, és ígértek életre szóló szerződést, távozik, és Veszprémben folytatja pályafutását. Nagy négy évre ír alá a magyar bajnokhoz, ahol a világ legjobban kereső kézilabdázója lehet.