Vágólapra másolva!
A Debrecen a szerb Radnicki Kragujevácet kapta a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjében, a másik ágon olasz házicsata lesz.

Az RN Savona a negyeddöntőben a Szolnokot búcsúztató RN Florentiával elődöntőzik, míg Gyöngyösi András csapata az új idényre alaposan megerősített Kragujevácot kapta a LEN sorsolásán.

A magyar-szerb párharc első mérkőzést január 23-án Szerbiában rendezik, a visszavágót pedig február 6-án lesz Debrecenben.

A magyar csapat vezetőedzője nem bánta volna, ha elkerülik a Kragujevácot. "Jobb lett volna, ha a két olasz csapat egyikét kapjuk, de sajnos nem sikerült. Ami azonban biztos, annak, aki európai kupát akar nyerni, bármelyik együttest le kell tudnia győzni, másképp nem lehet eredményt elérni" - mondta Gyöngyösi András, aki szerint szép dolog, hogy bejutottak a négy közé, de még többre vágynak.

"Más célunk nem lehet, mint kupát nyerni. Az elődöntőben idegenben kezdünk, ami jelen esetben szerencse, mivel nagyon jó csapat az ellenfél. Úgy gondolom, hogy a szerb vízilabdát nem kell nagyon elemezni és bemutatni senkinek, a Kragujevac jó csapat, de mi is tudunk jól játszani" - jelentette ki a debreceniek szakvezetője.