Vágólapra másolva!

A világvége sem hozta közelebb egymáshoz az NHL acsarkodó fejeseit

Újabb két hetet törölt az alapszakaszból az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL), amely egyre közelebb sodródik ahhoz, hogy a teljes 2012/2013-as szezon elmaradjon.

A liga csütörtökön este közleményben tudatta, hogy január 14-ig minden mérkőzést töröl. Ezzel 625-re nőtt a biztosan elmaradó alapszakasz-meccsek száma, s ez már az eredetileg tervezett találkozók 50,8 százalékát jelenti.

Az újabb törléseknél is nagyobb problémát jelent ugyanakkor, hogy az új kollektív szerződés tervezetén vitázó tulajdonosok és játékosok december 13-a óta nem ültek le egymással tárgyalni, s jelenleg egyáltalán nincs is tervben újabb egyeztetés közöttük.

Az NHL elöljárói korábban úgy nyilatkoztak, hogy legalább csapatonként 48 meccses alapszakaszra van szükség ahhoz, hogy értékelhető szezont lehessen rendezni.

A rajongók számára még adhat némi reményt, hogy az 1994/1995-ös idény előtti megállapodás szintén sokáig váratott magára, s végül 1995. január 11-én sikerült megegyezni, majd 20-án el is kezdődött az alapszakasz, melynek során 48 meccset játszottak az együttesek.

A legutóbbi kollektív szerződés körüli vita ugyanakkor kudarcba fulladt, s a 2004/2005-ös szezon emiatt teljes egészében el is maradt.