Vágólapra másolva!
Megfosztottak egy magyart az akkreditációjától a női kézilabda Európa-bajnokságon, miután zászlókat és transzparenseket próbált becsempészni a szurkolóknak. A szervezők még az Eb előtt kérték, csak kisebb méretű nemzeti színű zászlót használjanak a drukkerek.

A Magyar Kézilabda Szövetség még az Európa-bajnokság előtt felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy a viadalon csak kisebb méretű nemzeti színű zászlók, valamint egy dob és egy hangosbeszélő bevitele engedélyezett. Nem lehet azonban zászlórudat, sípot, kürtöt és más hangos eszközt, illetve bármilyen transzparenst bevinni.

A Magyar Szó úgy tudja, hogy a rendezők egy akkreditációval rendelkező magyartól vették el a sajtóbelépőt.

"Egy srác megkért, hogy vigyek be három transzparenst, amit a táskámba tett. Nem tudtam, hogy mi van a zászlókon, akkor láttam én is őket először, amikor kiszedték a táskámból. Az egyik magyar zászlón a Dunaújváros Ultra felirat volt, ez sem tetszett nekik. Mint később megtudtam, a többin talán olyan felirat volt, amely a rendőröket sértette, s néhányon sértő jel volt" - idézte a lap Mihó Csabát, akiről nem derült ki, milyen magyar újságot képvisel. Információnk szerint viszont nem tagja a Magyar Sportújságírók Szövetségének.

A Magyar Szó érdeklődésére a sajtóközpontban azt mondták, hogy a transzparenseken az "Igazságot a magyaroknak", valamint a "Gyűlölöm a rendőröket és a zsidókat" felirat volt.

A sajtóközpontban tevékenykedők elmondták, a biztonsági emberek közül néhányan - ha nem is anyanyelvi szinten, de - beszélnek magyarul, s már a beengedésnél figyelik az érkezőket, legyen szó akár nézőkről, akár újságírókról