Vágólapra másolva!
Csak remélni lehet, hogy a magyar nőikézilabda-válogatott kialudta magát, és új erőre kapva vág neki az esti, németek elleni Európa-bajnoki mérkőzésnek, mert szurkolóként nehezen lehet túllépni a kedd este mutatott játékon.

A magyar válogatott mindenben alulmúlta önmagát, és Karl Erik Böhn kapitánysága leggyengébb játékával előrukkolva egy góllal kikapott az ezer sebből vérző horvátoktól.

A legmeglepőbb az volt, hogy a kapitány azt mondta, nagyon készültünk a horvátokból, míg Tomori Zsuzsa azt ecsetelte, mennyire meglepte a csapatot az ellenfél 5+1-es védekezése.

Pedig csak a horvát lapokat kellett volna olvasni, Vladimir Canjuga kapitány ugyanis napokkal az Eb előtt jelezte, reméli, hogy ezzel a formációval okoz némi meglepetést az ellenfeleknek.

A védekezés puha volt, az első félidőben ütközések is alig voltak, azaz nem csupán a tiszta játék miatt ítéltek mindössze két kétperces kiállítást a magyarok ellen.

"A magyarok féltávolságokra léptek csak ki a falból, elmaradtak az ütközések, nem volt meg a megfelelő összhang és az egységes küzdőképesség is hiányzott" - nyilatkozta Mocsai Lajos, a férfiválogatott szövetségi kapitánya a Kezi.hu szakportálnak. "Támadásban pedig a kreativitás, az improvizatív játék hiánya miatt akadozott a gólszerzés. A labdafelvitel nem volt kellő dinamikájú, kevés kísérlet irányult az indításos, könnyű gólok megszerzésére, hiányoztak a gyors ellentámadások és abból a jó befejezések. Mindemellett az az igazi, egységes küzdőszellem sem mutatkozott meg mindig"

A szakember hozzátette, az egygólos vereség jót is tehet a csapatnak, hiszen az esti ki-ki mérkőzés akár egy szép eredményt is kihozhat a válogatottból.

Németország meglepően jól tartotta magát a vb- és olimpiai ezüstérmes spanyolokkal szemben, bár a játék képét látva úgy tűnt, Jorge Duenas csapata a torna végére időzítette csúcsformáját. Ennek ellenére 23-20-ra nyert, így a németeknek ugyanolyan létkérdés lesz a két pont begyűjtése, mint nekünk.

Heine Jensen kapitány sérülés miatt nem számíthat Stefanie Melbeck, Isabell Klein és Susann Müller játékára, míg a hírek szerint Nadja Nadgornaja külső tokszalagszakadással vállalta az Eb-szereplést. A szakvezető utolsó játékosként benevezte a Frankfurter HC játékosát, Christine Beier is, aki így játszhat az esti összecsapáson.

"Sajnálom, hogy 18-18 után nem tudtuk megragadni a lehetőséget a spanyolok ellen, és kikaptunk végül, de büszke vagyok a csapatra. Még minden nyitott, van két meccsünk ezeken négy pontot szerezhetünk" - nyilatkozta a keddi nyitómeccs után a németek átlövője, Laura Steinbach

Az összmérleg ugyan magyar fölényt mutat, hiszen az eddigi 27 mérkőzésen 17 magyar győzelem és két döntetlen mellett csupán nyolcszor nyertek a németek, de az intő jel, hogy az utolsó négy meccsből hármat is hoztak. A 2011. június 5-én világbajnoki selejtezőn 26-24-re kaptunk ki idegenben, majd óriási pofont kapva az egy héttel később győri visszavágón 27-22-re győzött Németország, amely így elütött bennünket a világbajnoki részvételtől.

Idén Eb-selejtezőn futott össze a két fél, a március 22-i nyíregyházi odavágón 25-23-ra nyert a Böhn-csapat, három nappal később Trierben azonban sima, 26-18-as vereséget szenvedett.

A 20.15-kor kezdődő mérkőzést a francia Charlotte Bonaventura, Julie Bonaventura kettős vezeti.

A szerdai program, 2. forduló:
C csoport (Újvidék):
18.15: Spanyolország - Horvátország
20.15: Magyarország - Németország

D csoport (Versec):
18.05: Oroszország - Montenegró
20.15: Izland - Románia