Vágólapra másolva!
Amíg Karl Erik Böhn szövetségi kapitány szerint a támadójáték gyengesége miatt szenvedett tizenegy gólos vereséget a magyar nőikézilabda-válogatott Norvégia ellen a szerbiai Európa-bajnokság elődöntőjében, addig Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsanna is a francia bírókra panaszkodott.

Az élő közvetítés

Folytatódott a norvégfóbia a kézi-Eb-n

"Az eltervezett támadójátékot nem sikerült megvalósítanunk, így aztán nem is lehetett más a vége. Csak az első negyedórában voltunk jók, utána rengeteg hibánk volt. A norvégok könnyű gólokat szereztek. Ők voltak az esélyesek, de nincs ennyi különbség a két csapat között. Nem szabad megállnunk. Az érem a cél, ehhez vasárnap nyerni kell" - jelentette ki Karl Erik Böhn szövetségi kapitány a Norvégia elleni 30-19-es elődöntőbeli vereség után.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila



"Nagyon akartunk, nagyon készültünk, és lehet, hogy ez volt a baj. Ma így sikerült" - nyilatkozta a kapus Herr Orsolya.

A ferencvárosiak két játékosa, Szucsánszki Zita és Tomori Zsuzsanna is úgy vélte, a francia bírópárossal is meg kellett küzdeni.

"Demoralizáló volt, hogy nemcsak a norvég csapatot, hanem a francia bírópárost is le kellett volna győznünk. Erővel bírni kell a bronzmeccset" - mondta Szucsánszki.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila



Tomori úgy érezte, meg lehetett volna a döntő: "Húsz percig méltó ellenfelek voltunk, utána viszont sok hibánk volt, és a bírók sem voltak következetesek. A norvégok jók, de most legyőzhettük volna őket."