Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok Gergely Istvánt nem rettenti el, hogy az edzőfejedelem Kemény Dénes is pályázik a vízilabda-szövetség elnöki posztjára. Bár a jelenlegi elnök Martin György nem szeretné, ha több jelölt közül kellene választani, a Honvéd kapusa felveszi a kesztyűt volt edzőjével - írja a Bors.

Gergely István néhány hete jelentette be, hogy pályázik a vízilabda-szövetség elnöki tisztségére. A napokban pedig a válogatott decemberig hivatalban lévő szövetségi kapitánya jelezte, hogy több klub is őt szeretné az elnöki székben látni. A háromszoros olimpiai bajnok kapitánnyal szemben valószínűleg jelentősen csökkennek Gergely esélyei.

"Dénes egészen biztosan jobb edző nálam, én pedig a kapuban vagyok jobb nála" - mondta a pólós. "Megvannak a magam elképzelései és támogatói, én a rutinos jelenlegi elnökkel, Martin Györggyel vállalnám a feladatot, és élvezem több klub bizalmát is. Régóta beszédtéma a medencék környékén, hogy Dénes is elnök lenne, így nem ért váratlanul a bejelentése."

A vízilabdázó nem kíván visszalépni, meg akarja valósítani a sportág megújítását, üzleti alapokra helyezését szolgáló elképzeléseit. Gergely esetleges elnöktársa, Martin György azonban korábban kifejtette, hogy szerinte nem lenne jó, ha a közgyűlésen több jelölt közül kellene választani.

"Közös elképzeléseink és céljaink vannak Martin Györggyel, míg Dénes indulása korántsem biztos" - tette hozzá Gergely István. Martin György ugyanakkor korábban úgy nyilatkozott, Kemény már közölte vele azt a szándékát, hogy elnök akar lenni.

"Eddig az ob I-es egyesületek háromnegyede, köztük a Magyar Kupa szombati négy elődöntőse jelezte, szeretnék, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség elnökeként dolgozzak a sportágért" - mondta korábban Kemény Dénes.