Vágólapra másolva!
Az első negyedórában parádésan játszó Pick Szeged 33-28-ra kikapott a világsztárokkal felálló vendég Barcelonától a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, így a csoportkör félidejében a Tisza-parti együttes nem áll továbbjutó helyen.

Eredmény, férfi BL, 5. forduló, D csoport:
Pick Szeged - Barcelona (spanyol) 28-33 (15-18)
a magyar csapat gólszerzői:
Sulc 8, Larholm 8, Ancsin 5, Prodanovic 3, Zubai 2, Vadkerti 1, Balogh 1

A 3500 fős közönség által buzdított hazaiak remekül kezdtek a világsztárokkal felálló katalánok ellen, a 4-2-es roham adta lendület Blazevic kiállításával sem szakadt meg. Sőt amikor Ancsin a 9. percben 7-3-ra módosította az állást, a vendégek időt kértek.

Egy rövid ideig úgy tűnt, összeszedi magát vendégcsapat, ám a szegediek csúsztak-másztak, iszonyú energiákat mozgósítottak, már 11-6-ra vezettek. Szinte hihetetlen, de a 15. percben már másodszor kértek időt a katalánok.

A vendégek trénere majdnem teljes sorcserét hajtott végre, Buday büntetőt rontott, majd sorozatban háromszor talált be a Barcelona. Sorra kapták a kiállításokat a hazaiak, és a 24. percben egyenlő lett (13-13).

Amikor pedig először vezetett a Barcelona, Skaliczki László vezetőedző időt kért, csapata védekezési stílust váltott, de nem igazán volt ellenszer a spanyol támadásokra.

A második félidő elején nem tudta apasztani hátrányát hazai csapat, tíz perc elteltével következett az újabb időkérés. Negyedórával a vége előtt is három góllal vezetett a Barcelona. Larholm bombagólja után viszont két ziccer kimaradt, és még emberhátrányban is eredményes volt - ráadásul kétszer is - a vendégsereg.

A két csapat jövő szombaton Barcelonában ismét összecsap, az lesz a Szeged történetének 100. BL-meccse.

Az állás: 1. Barcelona 10 pont, 2. Füchse Berlin (német) 8, 3. Dinamo Minszk (fehérérosz) 5, 4. Croatia Zagreb (horvát) 3, 5. PICK SZEGED 2 (131-150), 6. Schaffhausen (svájci) 2 (130-154).

A csoport első négy helyezettjei jutnak a nyolcaddöntőbe.