Vágólapra másolva!
A Debrecennel ellentétben a Szolnok nem jutott be a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjébe, mivel a hazai visszavágón kétgólos hátrányából csak egyet dolgozott le az olasz Florentiával szemben.

Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - RN Florentia (olasz) 10-9 (3-2, 1-0, 1-2, 4-3, 0-1, 1-1) - hosszabbítás után
a magyar csapat góldobói:
Pásztor, Kis G., Aleksic 2-2, Vörös, Hosnyánszky, Gocic, Negrean 1-1
Továbbjutott: a Florentia, 17-16-os összesítéssel.

A Tiszaligeti uszodában parádésan kezdett az olaszországi meccsen 8-6-ra alulmaradó Szolnok, hiszen kevesebb mint két perc alatt eltüntette az idegenben összeszedett hátrányt Pásztor Mátyás és az olimpiai bajnok center, Kis Gábor révén (2-0). Olasz szépítés után 3-1-gyel megint jobban állt a magyar együttes, az első negyedet azonban vendéggól zárta (3-2).

A második nyolc percre viszont befagyott az állás, sokáig egyik csapat sem tudott élni a kínálkozó lehetőségekkel, mígnem a másik szolnoki center, Vörös Viktor megtörte a jeget (4-2).

A nagyszünet utáni percek is alapvetően a kölcsönösen kihagyott helyzetekről szóltak. A Florentia góllal fejezett be egy emberelőnyös akciót, majd teljes létszámnál is eredményesnek bizonyult (4-4). A játékrész hajrájában a házigazdák másik olimpiai bajnoka, Hosnyánszky Norbert bombája ismét magyar vezetést jelentett (5-4).

A negyedik negyed szolnoki találattal indult, majd Pásztor fej fölötti löketével már továbbjutásra állt a Szolnok (7-4), sőt a korábban eredményes délszláv légiós társakhoz, Aleksichez és Gocichoz csatlakozva a román Negrean is bevette a rivális kapuját (8-4).

Viszont bő három perccel a vége előtt szépítettek, majd valamivel később még közelebb zárkóztak az olaszok (8-6). Fél perc volt hátra, amikor 8-7-re módosult az állás, de tíz másodperccel a dudaszó előtt Kis Gábor káprázatos centergólt szerzett (9-7), így jöhetett a kétszer háromperces hosszabbítás.

A túlóra első részében egyetlen olasz találat született (9-8), majd a második elején Milan Aleksic távoli lövése a jobb felső sarokban kötött ki (10-8). Aztán kimaradt egy-egy hazai és vendég emberelőny, ám az utolsó másodpercekben egy távoli lövés beakadt Decker Attila kapujába (10-9), így már nem volt szükség büntetődobásokra, a Florentia jutott az elődöntőbe.

Korábban:
Dinamo Moszkva (orosz) - Debreceni VSE 5-8 (1-2, 0-3, 2-2, 2-1)
Továbbjutott: kettős győzelemmel a Debrecen.